Bomba iz Maksimira!

Igor Bišćan više nije trener Dinama, stigla službena objava!

Igor Bišćan više nije trener Dinama. Ispadanje od AEK-a i stanje u momčadi doveli su Bišćana u ulogu glavnog krivca za Dinamovu krizu...
Sport / Nogomet | 21. 08. 2023. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal Germanijak u nedjelju je objavio kako Bišćan više nema povjerenje većine u klubu, čak ni Darija Šimića, iako mu je on podršku javno, deklarativno dao.

Njegov odlazak visio je u zraku, ali ipak se očekivalo da će mu Dinamo dati priliku da se izvuče protiv Sparte u četvrtak, da će mu to biti zadnja šansa, ali ništa od toga.

Bišćan odlazi iz Dinama sporazumnim raskidom ugovora. Posla ga je koštalo ispadanje od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka te loš start u prvenstvu.

Aktualni hrvatski prvak trenutno zaostaje za liderom Hajdukom osam bodova, ali ima i utakmicu manje odigranu. Dinamo je smijenio Bišćana tri dana uoči play-offa za Europa ligu protiv Sparte Prag.

Bišćan je otkaz dobio unatoč izjavi Darija Šimića, koji je jučer rekao: "Vjerujem da je ovo strašan šok za trenera i stožer. Imaju našu maksimalnu podršku, kao što su imali i do sada. Na raspolaganju smo im. Oni su ti koji moraju analizirati svoj posao i vidjeti kako da podignu ekipu."

Na klupi je Bišćan izdržao tek 17 utakmica. Ostvario je učinak od deset pobjeda, pet remija i dva poraza. 

Odradio je završnicu prošle sezone, osvojio naslov prvaka, a u novoj sezoni i Superkup, pobijedivši Hajduk, ali onda su krenuli problemi.

Prve su kritike krenule nakon domaćeg poraza od Hajduka na startu prvenstva, kiksa protiv Gorice, ali sve je kulminiralo dramatičnim porazom od AEK-a.

Prve informacije govore kako bi Bišćana na klupi Dinama trebao naslijediti Goran Tomić (46), koji je trenutno bez angažmana.

Tomićev posljednji klub bio je Al Nasr FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ondje je radio od studenog 2022. do lipnja ove godine. Prije toga Tomić je vodio Rijeku, Lokomotivu, Istru 1961, HNK Šibenik, ZJ Yiteng, TJ Songjiang i BJ Baxy. 

Kopirati
Drag cursor here to close