Modri oštro odgovorili AEK-u

GNK Dinamo poručio Grcima: ''Nitko se neće ovako poigravati našim imenom''

Dinamo je odgovorio AEK-u nakon traženja da UEFA izbaci Modre iz kvalifikacija za Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u utorak grčki AEK u žestokom priopćenju optužio Dinamo te čak zatražio da se utakmice sljedeći tjedan ne igraju, stigao je odogovor s Maksimira koji je bio tek nešto malo blaži.

Dinamo sljedećeg utorka na Maksimiru s AEK-om igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, a uzvrat je 19. kolovoza u Ateni.

BBB-i su se oglasili znakovitom fotografijom, a Dinamo je uzvratio AEK-u na optužbe.

Svoje priopćenje Dinamo započinje riječima:

"Ovim putem GNK Dinamo želi reagirati na nekoliko istupa nogometnog kluba AEK vezanih za tragediju koja se dogodila 7. kolovoza ove godine.

GNK Dinamo više je puta jasno, nedvosmisleno, javno i žestoko osudio nerede koji su, nažalost, za posljedicu imali smrtni ishod. Nasilju nije mjesto u civiliziranom društvu i uvijek ćemo se boriti za istinske vrijednosti koje promovira naš klub, a iskreno želimo vjerovati da slične poglede dijeli i naš suparnik AEK.

Žalosni smo što AEK svojim istupima i ponašanjem bježi od odgovornosti, podiže tenzije i što u službenim priopćenjima koristi neprimjeren, agresivan i huškački rječnik s ciljem pritiska na UEFA-u. Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava iskoristiti za vlastitu promociju i rezultat što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi.

Takav pristup smatramo neprimjerenim pogotovo zato što je svima, osim predstavnicima AEK-a, jasno da je GNK Dinamo poduzeo sve što je u njegovoj moći da se ova situacija ne dogodi. Za sva zbivanja u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, dakle grčka policija i AEK kao klub domaćin.

Želimo jasno naglasiti da su se odgovorne osobe u klubu stavile na raspolaganje predstavnicima AEK-a, UEFA-i te policiji kako bi se cjelokupni događaj rasvijetlio i atmosfera vratila u sportske okvire. Cijelo smo vrijeme vodili aktivnu komunikaciju sa svim uključenim stranama osim s AEK-om".

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close