Dinamo imao sve u rukama, ali...

Dinamo u sučevom dodatku ispustio plasman u doigravanje za Ligu prvaka

Dinamo imao sve u svojim rukama, AEK u finišu meča stigao do prolaska dalje
Sport / Nogomet | 19. 08. 2023. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši zagrebačkog Dinama ispustili su u sučevom dodatku plasman u doigravanje za Ligu prvaka, kad su primili dva pogotka čime je AEK izjednačio na 2-2 i tako se plasirao u zadnje kolo kvalifikacija za elitno europsko klupsko natjecanje.

Josip Šutalo je doveo Dinamo u vodstvo u drugoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog poluvremena, kad je prvi bio na odbijenoj lopti i iz neposredne blizine ju poslao u mrežu. U 65. minuti Dinamovu je prednost udvostručio Robert Ljubičić kad je sa sedam-osam metara svladao domaćeg vratara Stankovića, a nakon sjajnog dodavanja Brune Petkovića, piše Hina.

Sve do druge minute sučevog dodatka Dinamo je imao rezultat za nastavak puta prema Ligi prvaka, kad je uslijedio veliki preokret. Prvo je domaći kapetan Sergio Araujo smanjio na 2-1, što je utakmicu vodilo u produžetak. No, u desetoj minuti dodatka za domaću je momčad dosuđen kazneni udarac. Livaković je obranio udarac Levija Garcije, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Domagoj Vida i glavom ju poslao u mrežu za konačnih 2-2 i plasman AEK-a u doigravanje za Ligu prvaka.

Dinamo će svoj europski put nastaviti u Europskoj ligi, gdje će za plasman u grupnu fazu u četvrtak, 24. kolovoza, igrati prvu utakmicu protiv praške Sparte.

Kopirati
Drag cursor here to close