Prilikom ždrijeba 2. prosinca

Hrvatska u trećoj jakosnoj skupini

Hrvatska ne može igrati u skupini sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske je sedmi put u povijesti, šesti zaredom izborila plasman na Europsko prvenstvo. Drugi put pod vodstvom Zlatka Dalića. Činilo se većim dijelom kvalifikacija kako će Hrvatska relativno mirno proći, posebno nakon gostujuće pobjede u Turskoj, međutim, finiš je ponudio puno više uzbuđenja. Nakon se nije dogodilo ništa spektakularno. Hrvatska je savladala Armeniju i prema planu ide u Njemačku.

Naravno, još uvijek nisu poznati svi putnici na završnu smotru, ali ono što je izvjesno tri selekcije iz baraža će biti u četvrtoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba. Hrvatska će kao druga iz svoje skupine, biti u trećoj jakosnoj prilikom ždrijeba.

Na natjecanju u Njemačkoj sudjelovat će 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a Hrvatska ne može igrati u skupini sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom. Iz prve jakosne skupine Modriću i društvu prijete Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska. Iz druge Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska, a iz četvrte Italija, Švicarska, Srbija i tri pobjednika baraža. Ždrijeb će biti održan 2. prosinca u Hamburgu, a domaćin natjecanja je smješten u skupinu A i svoje utakmice igrat će u Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu. U nokaut-fazu će proći po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane.

Popis jakosnih skupina:
Prva: Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska
Druga: Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska
Treća: Hrvatska, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Nizozemska
Četvrta: Italija, Švicarska, Srbija i tri pobjednika baraža.

Kopirati
Drag cursor here to close