Pred susret sa Armenijom

Dalić: Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni

Što se konačnog raspleta tiče, u skupini D uoči posljednjeg kola postoji devet mogućih opcija od kojih u tek dvije Hrvatska ostaje treća i traži put kroz dodatni play off.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostalo je još malo slobodnih mjesta za Njemačku. Jedno će večeras popuniti Hrvatska ili Wales. Hrvatska je nakon remija Armenije i Walesa u boljem položaju, ima dva boda više i za veliko iznenađenje neke stvari bi se baš trebale poklopiti.

Jeste da Hrvatska nije briljirala u drugom dijelu kvalifikacija, ali isto tako u ovom trenutku je Turska kvalitetnija selekcija od Walesa. Što se konačnog raspleta tiče, u skupini D uoči posljednjeg kola postoji devet mogućih opcija od kojih u tek dvije Hrvatska ostaje treća i traži put kroz dodatni play off.

"Nisam se htio dovesti u situaciju da u zadnjem kolu odlučuje. Koštalo nas je živaca i stresa, ali puni smo motiva uoči ove utakmice. Očekujem pristup kao i u Latviji. Treba biti strpljiv, kao u Splitu protiv Rusije. Očekujem da se i mi postavimo tako. Dolaze se nadigravati. Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni i kompaktni. Fokus je na sebe, ne zanima nas što će se događati u Walesu", rekao je izbornik Hrvatske, Zlatko Dalić.

Dalić je u odnosu na susret u Rigi najavio manje promjene Marko Pjaca neće moći biti u kadru. Osjeća mišić i nećemo uzimati rizik. Juranović, Sučić i Belo su odradili treninge. Nemaju problema i bit će s nama. Prevelik je rizik da ih odmah ubacujemo, ali bit će na klupi. Minimalne promjene bit će zbog taktičkih razloga."

Armenia je u jednom trenutku kvalifikacija upisala dva vezana trijumfa, međutim nakon toga je u pet posljednjih duela bez pobjede. Od toga su četiri bila kvalifikacijska. Bez obzira na to, sigurno nisu lagan protivnik.

Kopirati
Drag cursor here to close