Pozvan Beljo

Dalić povukao neočekivan potez pred ključnu utakmicu s Armenijom

Nakon pobjede hrvatske reprezentacije protiv Latvije u pretposljednjoj utakmici u skupini D Europskih kvalifikacija, hrvatski izbornik Zlatko Dalić odlučio je proširiti napadačke opcije za odlučujući susret protiv Armenije.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2023. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS / Dion Drena Beljo

Hrvatska bi pobjedom protiv Armenije u utorak u Zagrebu osigurala direktan plasman na EURO 2024., a s obzirom na zdravstvene teškoće s Lukom Sučićem (viroza) i Markom Pjacom (mišić), izbornik Dalić naknadno je uputio poziv Dionu Dreni Belji.

Beljo će se u nedjelju priključiti Vatrenima te konkurirati za odlučujući ogled protiv Armenije.

''Moramo dobro vidjeti što je s igračima, Sučić je ostao u Zagrebu, moram vidjeti u kakvom je stanju, Juranović nije igrao zbog ozljede, Pjaca je osjetio problem s mišićem, pa ga nismo koristili. Razmišljam da pozovem novog napadača za Armeniju jer treba nam netko. Prevelika je utakmica da bih išao u rizik s bilo kime.

Moramo uzeti još jednog napadača jer jedina alternativa Budimiru je sad Mario Pašalić, ne daj Bože da nešto zapne jer nemam koga uvesti u igru'', rekao je izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji nakon utakmice u Rigi.

Hrvatski izbornik se očito nije dugo premišljao, već odmah nakon susreta odlučio je okrenuti broj Diona Drene Belje i aktivirati mu pretpoziv za reprezentativnu akciju.

Beljo nije iskoristio priliku u prethodnim utakmicama protiv Turske i Walesa, a u Augsburgu nakon smjene trenera gotovo da i ne igra. Vjerojatno Dalić ima na umu nešto većina u ovome trenutku ne primjećuje... 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close