Situacija se komplicira

Hrvatska poražena u Cardiffu

Nakon ovog poraza Hrvatska je sada u dosta teškoj situaciji jer s dvije pobjede neće biti imati više od 16 bodova koliko već sada ima Turska, dok se Wales bodovno izjednačio upravo s Hrvatskom.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2023. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri dana nakon poraza od Turske, Hrvatska je poražena i drugi put u ciklusu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Junak utakmice je bio Harry Wilson napadač Fulhama koji je bio dvostruki strijelac.

U prvom dijelu se malo toga molo vidjeti. Oprezna igra s obje strane, u kojoj se uglavnom napad gradio od zadnje linije. Velšani dugim loptama, Hrvatska kombinatorikom, ali bez rezultata. Dvije najbolje prilike su imali domaći reprezentativci. U oba slučaja je šutirao Wilson, dva puta je uspješniji bio Livaković. Opasnija je bila ova druga situacija iz 30 minute.

Na početku drugog dijela Dalić je napravio tri promjene, u svlačionici su ostali Musa, Juranović i Brekalo, a u igri su se našli Beljo, Pašalić i Stanišić. Međutim, već u prvom napadu je Wales poveo.

Karakteristična duga lopta Brooks je glavom prebacio za Harryja Wilsona koji je brži od Vide i Livaković je nemoćan. Pola sata prije kraja utakmice, Wales je vodio 2:0. Daniel James, koji je tek ušao, odlično je ubacio na peterac, Wilson je sam, glavom je nekako zahvatio loptu, dovoljno da pogodi za veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon primljenog gola Hrvatska je krenula na sve ili ništa. Bilo je to puno bolje, ali je tek Pašalić u 75. minuti uspio zatresti mrežu Walesa nakon kornera i reakcije Moora koji je glavom prebacio loptu na drugu stativu. Hrvatska je pojačavala pritisak, ali do gola za bod nije došla.

Nakon ovog poraza Hrvatska je sada u dosta teškoj situaciji jer s dvije pobjede neće biti imati više od 16 bodova koliko već sada ima Turska, dok se Wales bodovno izjednačio upravo s Hrvatskom. Do kraja kvalifikacija Hrvatska gostuje Latviji i dočekuje Armeniju.

Kopirati
Drag cursor here to close