Serie A

Hat-trick Martineza i dva gola Džeke protiv Salernitane

Inter je u talijanskom prvenstvu razmontirao Salernitanu na isti način kao i prošle godine, s pet pogodaka u mreži.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2022. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter napokon ima razloga za zadovoljstvo. U sklopu prvog susreta 28. kola Serie A, Nerazzurri su dočekali na svom igralištu slabašnu Salernitanu i posve zasluženo upisali pobjedu. Konačni rezultat 5:0.

Osim tri boda ova je utakmica treneru Inzaghiju donijela i povratak Lautara Martineza, koji se u zadnje vrijeme prilično mučio s realizacijom.

Naime, nakon dugog prvenstvenog posta, koji je krenuo još tamo sredinom prosinca kada je Lautaro zabio svoj posljednji pogodak (i to baš Salernitani), Argentinac je u petak, skupa s raspoloženim Barrellom, bio ponajbolji pojedinac na terenu.

Prvi gol je stigao u 22. minuti. Barrella se zavukao u međuprostor i kirurški preciznom loptom u prostor taman uposlio Martineza koji izbjegava zaleđe i rutinirano zabija za 1:0.

Petnaest minuta kasnije opet ista kombinacija. Barrella se sada povukao malo dublje u sredini uz podjednako preciznu loptu, opet za Lautara.

U drugom dijelu utakmice nastavilo se u istome stilu. Džeko je u 56. minuti nanišao Lautara Martineza koji ne promašuje. Precizno, iz prve, zabija za 3:0.

Do kraja utakmice još dva pogotka u mreži vratara Sepe. Džeko je oba puta ugurao loptu u mrežu i tako postavio konačni rezultat, isti kakav smo gledali u Salernu krajem prošle godine.

Dijamantu su za pogote asistirali Gosens (64.) i Dumfries (69.).

Za Inter je Džeko igrao do 74. minute, a Brozović do 71. Milan Đurić je odigrao cijeli meč za Salneritanu.

U idućem kolu Inter putuje na teško gostovanje kod Jurićevog Torina, dok će Salernitana nastaviti svoju grčevitu borbu za ostanak protiv Sassoula.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 

 

Kopirati
Drag cursor here to close