Pred početak kvalifikacija

Hadžibegić: Želimo šest bodova na startu

U ovaj ciklus reprezentacija BiH ulazi s novim, odnosno starim izbornikom Farukom Hadžibegićem koji je posljednji put na klupi reprezentacije bio listopada 1999. godine.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2023. u 15:30

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija BiH u četvrtak otvara novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Ukupno sedmi. Tri puta je reprezentacija uspjela doći do baraža, prejaki su bili Portugal, Republika Irska i na kraju Sjeverna Irska.

U ovaj ciklus reprezentacija BiH ulazi s novim, odnosno starim izbornikom Farukom Hadžibegićem koji je posljednji put na klupi reprezentacije bio listopada 1999. godine. Na spisku koji je objavio Hadžibegić nema nekih velikih promjena, od novih lica tu je Benjamin Tahirović, te povratnik Jasmin Mešanović. Prvi trening je
reprezentacija odradila u nedjelju, kompletiranje se očekuje tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana.

"Izuzetno sam zadovoljan željom i motivacijom reprezentativaca koji su do sad došli na ovo okupljanje. Evidentno je da žele na što bolji način da predstave dres s nacionalnim grbom. Vidjet ćemo kad svi dođu u kakvom su stanju, nadam se da će svi biti zdravi. Želja nam je da osvojimo šest bodova u predstojeće dvije utakmice. Imam povjerenja u igrače i idemo s tom namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova. Neće biti lako, protivnici su iskusni i igrači im nastupaju u dobrim klubovima. Shvaćamo ih sve ozbiljno i dati ćemo sve od sebe da pobijedimo", naglasio je Hadžibegić koji je imao priliku gledati selekciju Islanda u prijateljskoj utakmici prije određenog vremena.

"Gledali smo njihove prijateljske utakmice sa Švedskom i Estonijom iako nisu bili kompletni. Nedostajalo im je većina igrača koji će igrati protiv nas. Uglavnom, to je ekipa koja igra agresivno i mnogo su motivirani. To je iskusna selekcija i vidi se da imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat. Moramo biti oprezni, ali ambicije naše ekipe moraju biti veće nego njihove."

Hadžibegić je još dodao:

"Nemamo puno vremena, igrači tek dolaze i nećemo imati dovoljno treninga. Ali tako stvari stoje. Imamo dovoljno igrača, siguran sam da će biti spremni i motivirani da napravimo najbolji rezultat. Vjerujem da ćemo naći najbolje rješenje i vidjet ćemo s kojim ćemo reprezentativcima nastupiti u sljedećim utakmicama."

Kopirati
Drag cursor here to close