Prijateljski susret

Island poražen od Švedske, Hadžibegić gledao utakmicu

Na samom terenu, Island je dugo vodio golom Gudjohnsena, sve do posljednjih pet minuta utakmice. Andersson je prvo pogodio za 1:1, nakon čega je u četvrtoj minuti nadoknade Ondrejka osigurao slavlje Švedske.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2023. u 02:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Island je na stadionu u Portugalu odigrao prijateljsku utakmicu protiv Švedske. Arnar Vidarsson, izbornik Islanda na teren je poslao postavu u kojoj su se našli Schram na golu. U zadnjoj liniji su igrali na lijevom beku Kristján Ólafsson, na desnom Gunnlaugsson, dok su stoperski par bili Thorkelsson i Muminović. Thórhallsson i Magnusson su bili zadnji vezni, Sigurdarson ispred njih.

Najbliži protivničkom golu su bili Bjarnason kao lijevo krilo, Atli Magnusson desno, dok je uloga centralnog napadača pripala Sveinn Aron Gudjohnsen.

Na samom terenu, Island je dugo vodio golom Gudjohnsena, sve do posljednjih pet minuta utakmice. Andersson je prvo pogodio za 1:1, nakon čega je u četvrtoj minuti nadoknade Ondrejka osigurao slavlje Švedske. Za selekciju Švedske debitirao je potencijalni bh. reprezentativac Armin Gigović koji ušao u 77. minuti i po svemu sudeći otklonio sve dileme oko svog statusa. Utakmicu između Švedske i Islanda uživo je posmatrao i izbornik BiH, Faruk Hadžibegić.

Kopirati
Drag cursor here to close