Novi izbornik

Hadžibegić: Imao sam sukoba sa Savezom, ali sam uvijek bio njegov dio

Faruk Hadžibegić novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2023. u 15:27 M.V. | Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu jednoglasno je donio je odluku o imenovanju Hadžibegića na poziciju izbornika, na kojoj će naslijediti bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva, kojem je istekao dvogodišnji ugovor. 

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković na press-konferenciji je čestitao novom izborniku na izboru i poželio mu puno sreće u predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Imamo jasan cilj da pokušamo prvi put da napravimo povijesni rezultat i da se prvi put plasiramo na Europsko prvenstvo. Sigurno da neće biti lako, međutim, unaprijed nećemo tražiti nikakve izgovore. Imamo vjeru u izbornika da će zajedno sa svima nama pronaći dobar model i dobru motivaciju i da se prvi put plasiramo na EP. Izvršni odbor NSBiH jednoglasno je podržao izbor Hadžibegića, što sigurno govori o našem jedinstvu, da idemo u istom pravcu i da isto nogometno razmišljamo - kazao je Zeljković, dodajući da je sa Hadžibegićem dogovorena suradnja za ovaj kvalifikacijski ciklus.

Zahvalio je dosadašnjem izborniku Ivajlu Petevu, za kojeg je kazao da je bh. tim vodio pune dvije godine i da je ostvario korektne rezultate.

Video: Hadžibegić predstavljen u ulozi novog izbornika

Novi izbornik Faruk Hadžibegić u svom prvom obraćanju mediima kazao je da nikada nije smatrao da je otišao iz NSBiH, iako je u kratkom periodu bio izbornik BiH.

- Uvijek sam se smatrao dijelom Saveza, iako sam imao nekih i teških perioda u relaciju sa Savezom. Danas kada su me ponovo izabrali za izbornika osjećam zadovoljstvo, ponos i odgovornost. Želim biti dio ovog projekta, koji je ne samo dio politike NSBiH nego i našeg tima koji ima za cilj da ostvari rezultat koji bi nas odveo na EP - kazao je Hadžibegić.

U trenerskoj karijeri koja traje duže od dvije decenije između ostalih vodio je Socheaux, Betis, Troyes, Dijon, Valenciennes, Gaziantepspor.

Novi stručni stožer će debi na klupi imati 23. ožujka kada će na Bilinom polju u kvalifkacijama gostovati Island. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj.

Kopirati
Drag cursor here to close