Pet utakmica, devet golova

Haalandov siloviti ulazak u sezonu

Izjednačio se Haaland po broju hat-trickova za City s Raheemom Sterlingom i Carlosom Tevezom. Za Građane je samo Sergio Aguero zabio više hat-trickova, njih četiri.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2022. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Uniteda su u pet utakmica dosadašnjeg dijela prvenstva zabili čak 19 golova. Novajlija Erling Haaland je već sada stigao do brojke od devet postignutih golova, više od kompletnih momčadi Liverpoola, Chelsea, Manchester Uniteda. Znalo se da je Norvežanin dobar, ali toliko…

Prognozirati da će Haaland u prvih pet utakmica za City zabiti devet golova te postati prvi igrač u povijesti Premier lige koji je to uspio, malo je tko mogao.

No, ovaj 22-godišnji Norvežanin savršeno se uklopio u Pepov stroj, pa ne čudi da pohvale stiže sa svih strana.

"City trenutno ima najboljeg napadača na svijetu. Ako ostane u Premiershipu srušti će sve rekorde", rekao je za BBC Radio 5 Live bivši napadač Dion Dublin.

Haaland je postao tek sedmi igrač koji je postigao hat-trick u dvije uzastopne utakmice Premiershipa. Harry Kane iz Tottenhama jedini je igrač koji je to učinio više puta.

Izjednačio se Haaland po broju hat-trickova za City s Raheemom Sterlingom i Carlosom Tevezom. Za Građane je samo Sergio Aguero zabio više hat-trickova, njih četiri.

"Sergio je legenda. Nitko ne može srušiti njegovu oziciju u srcima navijača Cityja, postizanje najvažnijeg gola u modernoj povijesti. Ali Erling ima kvalitetu da bude tamo. Ono što je napravio u Norveškoj, Austriji i Njemačkoj pokušava učiniti i ovdje. Poznavajući ga donekle, ne znam bi li bio sretan obarajući rekorde da mi ne osvajamo naslove", rekao je Pep Guardiola.

Haaland u dosadašnjem dijelu prvenstva postiže gol svake 44 minute, trenutačno je na 41 posto učinkovitosti udaraca.

Kopirati
Drag cursor here to close