Dva Manchestera dva lica

Ten Hag krenuo porazom, Haaland sa dva gola

Navijači su prije utakmice protestirali protiv vlasnika Uniteda, na terenu ista slika od prošle godine, iako su tu bili Christian Eriksen i Lisandro Martinez.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2022. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivali su puno navijači Manchester Uniteda, ali su na početku sezone ostali razočarani. U prvom kolu, na Old Traffordu Brighton je uzeo tri boda. Erik ten Hag nije mogao očekivati lošiji start.

Njegova momčad je poražena i ukupan dojam je poprilično loš jer su gosti vrlo lako mogli i uvjerljivije slaviti. Bolje rečeno problemi koji su se nagomilali iz prošle sezone tu i dalje ostaju.

Navijači su prije utakmice protestirali protiv vlasnika Uniteda, na terenu ista slika od prošle godine, iako su tu bili Christian Eriksen i Lisandro Martinez. Obrana Uniteda je izgledala tako kako je izgledala, poprilično nesigurno, što je iskoristio Pascal Gross koji je pospremao loptu u mrežu iza De Gee u 30., odnosno 39. minuti.

Zvižduci su parali nebo iznad Old Trafforda, ten Hag je na teren poslao i Ronalda ali ni to nije pomoglo. Unatoč velikom pritisku United je uspio tek smanjiti na 1:2 i to nakon nespretne reakcije MacAllistera koji je u 68. minuti pogodio vlasitog vratara Sancheza za autogol. Međutim, United nije mogao niti do boda, pa je Brighton ostvario svoju povijesnu pobjedu, prvu u desetom gostovanju na kultnom stadionu.

Leicester je protiv Brentforda imao veliku prednost 2:0, a goste je načeo glavom belgijski defenazivac Timothy Castagne u 33.minuti, na otvaranju drugog dijela Dewsbury-Hall je povisio na 2:0 i činilo se kako su "Lisice" na dobrom putu, ali tako nisu mislili gosti. Brentford je uzvratio kada je Ivan Toney postigao pogodak iz blizine u 62.minuti. Isti igrač je imao priliku za izjednačenje nešto kasnije, ali je tek u 86.minuti Da Silva zbio za 2:2.

Za razliku od Manchester Uniteda, njihov susjed, City je opravdao očekivanja na prvom gostovanju protiv prošle sezone vrlo dobrog West Hama. Haaland je u prvoj utakmici u Premiershipu pokazao da će biti itekako pojačanje, jer je danas bio dvostruki strijelac za trijumf njegove momčadi 2:0.

Kopirati
Drag cursor here to close