Norvežanin nakon utakmice

Haaland: Mogao sam postići dvostruki hat-trick, ali me Pep izveo

Zabijanje golova je moja super snaga. Da budem iskren, ne sjećam se o čemu sam razmišljao kada sam šutirao. Samo sam pokušavao postići što više golova.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2023. u 00:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od utorka Erling Haaland na svom kontu ima 33 postignuta gola u Ligi prvaka. I još mu nisu ni 23 godine. U 36 ovosezonskih nastupa u svim natjecanjima, Norvežanin se 39 puta upisao u strijelce. Sa svojih pet RB Leipzigu Haaland je postao tek treći nogometaš koji je zabio čak pet pogodaka u jednoj utakmici Lige prvaka.

Prvi je bio Lionel Messi, koji je zabio pet golova protiv Bayer Leverkusena 2012. godine, a drugi Luiz Adriano, koji je istu stvar napravio kao igrač Shakhtara protiv Bate Borisova. Da stvar bude zanimljivija, Haaland je mogao vrlo lako postati prvi igrač u povijesti koji je na jednoj utakmici Lige prvaka postigao šest golova. Mogao, ali nije jer ga je Guardiola odlučio zamijeniti.

"Prvo, ponosan sam što igram u ovom natjecanju, jako ga volim. Zabiti pet golova i pobijediti 7:0 je nevjerojatno. Ne mogu reći koji od pet mi je najdraži, u glavi mi je mutno. Sjećam se da sam pucao, ali nisam razmišljao. Bio sam tako umoran nakon slavlja. Zabijanje golova je moja super snaga. Da budem iskren, ne sjećam se o čemu sam razmišljao kada sam šutirao. Samo sam pokušavao postići što više golova. Jako smo dobri u osvajanju lopte. Po mom mišljenju, ovo bismo trebali činiti češće. Mislim da takav presing možemo igrati češće. Kada sam izašao rekao sam Guardioli da bih volio postići dvostruki hat-trick, ali što mogu?" zaključio je Norvežanin na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close