Liga prvaka

Gvardiol strijelac u remiju Leipziga i Manchester Cityja

Posljednja dva para osmine finala Lige prvaka odigrali su u srijedu svoje prve utakmice. U Leipzigu su remizirali istoimeni domaći klub i engleski prvak Manchester City.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2023. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol postigao je pogodak za 1-1 svog Leipziga protiv favorita iz Manchestera.

Dosta oprezno su utakmicu otvorili Leipzig i Manchester City te u prvih dvadeset minuta ni jedna momčad nije kreirala pravu priliku, kao ni zaprijetila suparniku. No, relativno brzo su se gosti iz Manchestera ipak na terenu postavili kao superiornija momčad, ako ništa drugo barem u posjedu.

City je poveo u 27. minuti nakon što su domaći igrači petljali na 30-ak metara od svojih vrata. Grealish je ukrao loptu, a i u nastavku akcije domaća obrana je bila traljava u svojim reakcijama. Sve je iskoristio Mahrez za dobro naciljani udarac i pogodak za 1-0.

Jedino što je Leipzig napravio u prvom dijelu bio je udarac Wernera u nadoknadi kojeg je Ederson lako zaustavio.

Od prve sekunde drugog poluvremena Leipzig je zaigrao mnogo odlučnije i energičnije te je počeo puno češće prijetiti Manchester Cityju. U dvije šanse se našao Henrichs, koji je ušao na startu drugog dijela. Prvo je zaprijetio glavom, a u 55. minuti je imao odličnu priliku kada je s desetak metara, iskosa, pucao pored vratnice.

Foto: RB Leipzig / Joško Gvardiol

U 63. minuti je Andre Silva imao šansu za 1-1, ali sve je spriječio Ederson. Za to vrijeme City je u određenim razdobljima tek čuvao loptu i krao vrijeme, bez velike želje za drugim pogotkom koji bi vjerojatno slomio suparnika.

Izjednačenje je uslijedio u 70. minuti. Nakon ubačaja Halstenberga gostujuću je obranu nadvisio hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, koji je iskoristio i loše postavljanje Edersona te je glavom iz blizine zabio za 1-1.

Bio je to drugi ovosezonski pogodak Gvardiola u Ligi prvaka. Prvi je dao madridskom Realu u skupini.

Odmah nakon izjednačenja Gundogan je mogao vratiti vodstvo Cityja, ali je odlično reagirao Blaswich. Do kraja utakmice City je držao loptu, ali se ritam igre smirio i sve je završilo bez pobjednika.

Uzvratna se utakmica igra u Manchesteru 14. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close