Teška sudbina

Sedmica Cityja nemoćnom Leipzigu, pet golova Haalanda

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon uvjerljive 7-0 pobjede na svom Etihadu protiv Leipziga, a zvijezda večeri bio je Erling Haaland koji je postigao pet golova.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2023. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi susret osmine finala, kada je Leipzig bio domaćin, završio je 1-1, a sva neizvjesnost oko toga tko će proći dalje nestala je u prvom poluvremenu. Vodio je City tada 3-0, a sve je golove postigao Haaland, u 22. iz jedanaesterca, 24. minuti te nadoknadi prvog dijela.

Na samom startu drugog poluvremena City je zabio nova tri gola. Prvo je strijelac bio Ilkay Gündogan u 49. minuti, a potom je nova dva, u 53. i 57., dao Haaland. Sve je okončano golom Kevina De Bruynea u 92. minuti.

Norvežanin je ove sezone, do utakmice s Leipzigom, u Ligi prvaka postigao pet golova, a u ovom susretu mu je trebalo manje od sat vremena za istu brojku.

Isto tako, Haaland je postao treći igrač u povijesti Lige prvaka koji je na jednom susretu dao pet pogodaka.

Prije njega je to uspjelo Brazilcu Luizu Adrianu dok je igrao za Šahtar (protiv Bate Borisova) te Argentincu Lionelu Messiju u dresu Barcelone (protiv Bayera).

Ipak, čini se kako je sve u ovom susretu 'usmjerio' dosuđeni jedanaesterac za domaćina 22. minuti nakon što je lopta pogodila u ruku Henrichsa u gostujućem šesnaestercu. Vratar Leipziga Blaswich je pročitao stranu i bio blizu obrane, ali udarac Haalanda je bio precizan i točan za 1-0 Cityja.

Samo dvije minute kasnije vodstvo je povećano. Sjajno je s 20-ak metara pucao Kevin de Bruyne. Lopta je pritom žestoko uzdrmala gredu, a na odbijenu loptu najbrže i najbolje je reagirao Haaland koji je glavom pogodio za 2-0.

Iako je nakon zaostatka Leipzig pokušavao igrati napadači, ova noć u Manchesteru svim igračima će ostati noćna mora jer su do kraja primili još pet golova. Svi golovi OVDJE

 

Kopirati
Drag cursor here to close