Gosti bez šansi

Haaland i City nastavljaju po svom

Haaland je nastavio nevjerojatan niz. Erling Haaland postigao je svoj 20. gol za Manchester City ove sezone, za što mu je trebalo tek 13 utakmica.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2022. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpuna dominacija domaćih momčadi u devetom kolu Premiershipa. Gosti nisu bili ni blizu bodova, tek su u četiri utakmice uspjeli postići dva gola. Manchester City je očekivano uzeo tri boda, Southampton nije imao šanse.

Od samog početka Manchester City je krenuo očekivano ofenzivno, Haaland je pogodio okvir gola prije nego što će Joao Cancelo "načeti" goste. Igrala se 20. minuta, kada je Cancelo natrčao na dodavanje Fodena. Asistent kod prvog gola će se 12 minuta kasnije upisati u strijelce, na dodavanje De Bruynea.

Na otvaranju drugog dijela Mahrez efektno pogađa za velikih 3:0 i tu je sve bilo jasno. Tek se čekao gol Haalanda. od početka sezone je zabio 15 golova, tek se nije upisao u strijelce protiv Bournemoutha. Southampton se nije izvukao, nakon dodavanja Cancela u 65. minuti Haaland je nastavio nevjerojatan niz. Erling Haaland postigao je svoj 20. gol za Manchester City ove sezone, za što mu je trebalo tek 13 utakmica.

Chelsea se u prvom poluvremenu mučio protiv Wolverhamptona, ali je na kraju ipak stigao do rutinskog trijumfa 3:0. Ključna figura susreta bio je Mason Mount, dvostruku asistenciju prvo je spojio s golom Havertza u 45+4. minuti, pa Pulišić u 54. Do kraja susreta strijelac je bio i Broja u 90. minuti.

Uloženi novci u Newcastle se polako počinju vraćati. Četiri kola je momčad bez poraza, nakon gostujuća četiri komada protiv Fulhama, danas su "svrake" na svom St.James parku sredile Brentford 5:1. Za sigurnih 2:0 nakon poluvremena pobrinuli su se Guimaraes i Murphy. Toney je golom u 54. minuti probudio nadu gostima, ali u nastavku utakmice Guimaraes vrlo brzo otklonio sve sumnje. Do kraja je zabio i Almiron u 82. minuti, a na kraju je Pinnock zatresao vlastitu mrežu.

Pred Leicesterom je teška sezona, barem prema onome što smo vidjeli na startu Premier lige. Nekadašnji senzacionalni osvajač naslova slavio je protiv Nottingham Foresta u prošlom kolu, a poveo je golom Dake u desetoj minuti na gostovanju kod Bournemoutha. No, domaći se nisu predavali, prvo su izjednačili golom Billinga u 68. minuti, a samo tri minute kasnije Christie je režirao preokret 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close