Rezultat kao u tenisu

City na krilima Haalanda i Fodena razbio United

Po dva pogotka su postigli Phil Foden i Erling Haaland, s tim da treba napomenuti kako je opet sjajno funkcionirala belgijsko-norveška veza budući je oba puta Haalandu asistirao Kevin de Bruyne.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2022. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potop Manchester Uniteda u velikom gradskom okršaju. Ovaj put je završilo sa velikih, pomalo nevjerojatnih 6:3, junaci Manchester Cityja su bili Erling Haaland i Phil Foden. Obojica su postigla po tri gola. City je tako postao tek treća momčad u povijesti koja je imala dva igrača koja su zabila hat-trick u istoj utakmici.

Prvi su to učinili Jermaine Pennant i Robert Pires u dresu Arsenala 2003., a onda i Ayoze Perez i Jamie Vardy za Leicester 2019.City je bio blizu tome da je izjednači rekordne pobjede protiv gradskog rivala jer je ranije kroz povijest, sa 6:1, dva puta pobjeđivao United. Oba puta se to dogodilo na Old Traffordu, 1926. i 2011. godine. Tih je 6:1 bilo do 84. minute ove nedjelje, ali je Martial u završnici zabio dva gola za United i umjereniji poraz.

"Sjajna dodavanja Haalanda, briljantan Foden. Apsolutno je briljantan. Manchester United, o moj Bože, kao da je utakmica prevelika za njih. Ne mogu vjerovati što gledam. Možda nedostatak vjere. Pohvalili smo ih na početku utakmice, bilo je upitnika zbog izostanka Cityja, ali i previše propusta Uniteda. Na kraju rezultat to ne pokazuje, ali moglo je biti puno gore", rekao je nakon utakmice legendarni Roy Keane.

U svakom pogledu City je razbio gradskog rivala kroz cijelu utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu kada je sijevalo sa svih strana oko gostujućih vrata, a na odmor se otišlo s 4:0 za City. Po dva pogotka su postigli Phil Foden i Erling Haaland, s tim da treba napomenuti kako je opet sjajno funkcionirala belgijsko-norveška veza budući je oba puta Haalandu asistirao Kevin de Bruyne.

U nastavku je City ipak donekle usporio sa svojim napadima, a na 1:4 je smanjio Antony u 56. minuti fantastičnim pogotkom s više od 20 metara. No, bio je to samo trenutak kada su igrači Cityja nestali s nedjeljne scene. U 64. minuti opet se zatresla gostujuća mreža i opet je strijelac bio nezaustavljivi Haaland, ovaj put za 5-1.

Na posljednjih sedam utakmica Cityja, u prvenstvu i Ligi prvaka, Haaland je zabio barem pogodak, s tim da je jednom zabio dva gola, a čak tri puta tri pogotka. Prije ove nedjelje Haaland je hat-trickom počastio Nottingham Forest i Crystal Palace te mu je za tri „hat-tricka“ bilo potrebno samo osam utakmica, što je apsolutni rekord Premier lige. Haaland je ukupno na 14 ligaških golova te je uvjerljivo najbolji strijelac Premiershipa.

Ubrzo je još jedan igrač upisao hat-trick na ovom susretu. U 72. minuti je Foden zabio za 6-1, svoj treći pogodak, a drugi put mu je asistirao Haaland. Tako su dvojica igrača zabila po tri gola u ovom gradskom obračunu, a prije toga je posljednji igrač Cityja koji je zabio Unitedu tri gola na jednoj utakmici bio Francis Lee 1970. godine. Kroz cijelu povijest takvo što je uspjelo samo još Horaceu Barnesu 1921. godine!

Kopirati
Drag cursor here to close