Čudesni Norvežanin

Guardiola o Haalandu: On je igrač Messijevog i Ronaldovog kalibra

"Dva nevjerojatna desetljeća oduševljavaju nas Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, a Haaland je na istom nivou", rekao je Guardiola nakon još jedne sjajne izvedbe mladog Norvežanina.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2023. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Erling Haaland i Pep Guardiola

Manchester City u subotu je s 4:1 nadigrao Southampton, a trener Građana Pep Guardiola još jednom se osvrnuo na sjajnu izvedbu Erlinga Haalanda.

Norveški napadač bio je dvostruki strijelac za City u pobjedi protiv Southamptona zabivši glavom i fantastičnim udarcem škaricama. Time je stigao do brojke od 44 gola u svim natjecanjima ove sezone, pri čemu je 30 zabio u Premier ligi.

Kad su u pitanju igrači Premier lige, Haaland se s ukupnim brojem golova u jednoj sezoni u svim natjecanjima, izjednačio s Ruudom van Nistelrooyem (sezona 2002/03.) i Mohamedom Salahom (2017/18.).

Video: HIGHLIGHTS! Southampton 1-4 Man City | HAALAND DOUBLE AND RECORD-BREAKING DE BRUYNE INSPIRE WIN

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola usporedio je Haalanda s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom rekavši da je Norvežanin igrač njihovog kalibra.

"Dva nevjerojatna desetljeća oduševljavaju nas Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, a Haaland je na istom nivou", rekao je Guardiola za BBC, prenosi HRT.

Dvadesetdvogodišnjem Haalandu, koji je u Manchester City stigao prošle godine iz Borussije Dortmund, sada nedostaju još četiri pogotka do rekordna 34 gola u Premier ligi koliko imaju Alan Shearer i Andy Cole.

Kopirati
Drag cursor here to close