Villa protiv Cityja imala 22 udaraca na gol

Guardiola: Moj posao je da pronađem izlaz iz ove situacije

"Moja je dužnost i moj posao pronaći način da se vratimo. Ponekad igramo dobro, ponekad ne, ali uvijek smo uspijevali pronaći način. Sada se mučimo", kaže Guardiola.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2023. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon poraza od Evertona u Liga Kupu, Aston Villa je odigrala 12 utakmica u svim takmičenjima. Izgubili su samo jednu, onu u gostima od Nottingham Foresta. U domaćem prvenstvu su nanizali četiri utakmice u kojima su uzeli maksimalnih 12 bodova. Ekipa iz Birminghama je nakon ove srijede ostatku TOP 5 društva poslala poruku. Ozbiljnu, jer su na svom terenu sredili Manchester City.

Pep je na presici pričao o tome kako osjeti da bi njegova ekipa mogla uzeti i četvrti put naslov prvaka, možda se to i dogodi na kraju, ali u ovom trenutku izgledaju puno slabije nego što bi trebali. Nakon tri remija, došao je poraz.

Zasluženi, jer je Villa izgledala puno bolje tijekom cijele utakmice. Statistika kaže da su igrači Aston Ville uputili 22 udaraca, najviše otkako je Guardiola preuzeo Manchester City. Samo 13 u prvom poluvremenu. Na kraju je bolju igru Aston Villa naplatila u 75. minuti kada je Leon Bailey šutirao, a lopta je malo zakačila Rubena Diasa, dovoljno da Ederson ne može ništa napraviti. Manchester City je igrao bez suspendiranog Rodrija i opet je izgubio kao prethodna četiri puta.

Video: Aston Villa - Manchester City 

"Pobijedila je bolja ekipa. Aston Villa je bila bolja od nas. Mučili smo se s realizacijom nekih procesa, a bilo je i stvarno teško jer su fizički jaka momčad i sposobni su kontrolirati mnoge aspekte. To je razlog zašto su tu gdje jesu. Igraju dobar nogomet, a mi to ovoga puta nismo učinili. Moja je dužnost i moj posao pronaći način da se vratimo. Ponekad igramo dobro, ponekad ne, ali uvijek smo uspijevali pronaći način. Sada se mučimo. Moramo da promijenimo dinamiku što prije, već protiv Lutona i Crystal Palaca", komentirao je Pep Guardiola nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close