Grubi sudački previd

Guardiola: Teško je kad pogledate snimku, ne razumijem

"Anthony Taylor je bio četvrti sudac. Znate, gospodar i zapovjednik koji zna sve o tom poslu nije mi mogao ništa reći o tome zašto nam nije puštena prednost. Ali, dajte sljedeće pitanje, neću vam biti kao Arteta", rekao je Pep.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2023. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri posljednje utakmice u Premiershipu, tri remija. Chelsea, Liverpool i u posljednjem kolu Tottenham. Nakon svake od ovih utakmica ostali su neki "repovi". Što zbog suđenja, što zbog ponašanja igrača, trenera. Sada je u centru pažnje ostao Simon Hooper, glavni sudac ovog susreta.

On je u sudačkoj nadoknadi drugog dijela grubo i neshvatljivo pogriješio na štetu Manchester Cityja, i to na neobičan način - tako što je dosudio prekršaj za ovu ekipu. Bila je to obećavajuća kontra, Rodri je proigrao Haalanda koji je nakon duela s Emersonom Royalom uspio održati ravnotežu i nastaviti akciju.

Sudac je pružio ruku i pokazao da pušta prednost za City, a Haaland je odigrao za Grealisha koji je samo ostalo da krene jedan na jedan s protivničkim golmanom. Međutim, tada se oglasio Hooper koji je vratio prekršaj za City. Igrači Manchester Cityja su poludjeli,
burno reagirali, ali ništa nisu mogli promijeniti.

"Anthony Taylor je bio četvrti sudac. Znate, gospodar i zapovjednik koji zna sve o tom poslu nije mi mogao ništa reći o tome zašto nam nije puštena prednost. Ali, dajte sljedeće pitanje, neću vam biti kao Arteta", rekao je Pep, aludirajući na reakciju trenera Arsenala nakon poraza od Newcastlea i diskutabilnog gola

Video: Sporni detalj 

Ipak, Guardiola je dao komentar situacije: "Teško je kad pogledate snimku. Sudac odlučuje svirati prekršaj nakon što je pustio prednost. Zvižduk nakon puštene akcije i dodavanja za gol... Ne razumijem..."

Osvrnuo se i na Haalandovo pomračenje uma: "Njegova reakcija je normalna. Malo je razočaran. Pa i sudac, da je igrao danas za Manchester City, bio bi razočaran tom odlukom."

 

Kopirati
Drag cursor here to close