Velež slavio 4:2

Gromovi, munje, nestanak električne energije i tri gola Haskića

U 68. minuti utakmice je došao prekid zbog nestanka električne energije. Većim dijelom susreta igralo se po jakoj kiši uz grmljavinu i munje koje su parale nebo. Dvoboj je nastavljen nakon deset minuta i očito je taj prekid više odgovarao Veležu.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2023. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odličnu utakmicu odigrali su Veleža i Sloga na kraju subotnjeg programa u osmom kolu. Nekoliko sati prije utakmice Mostar je pogodilo jako nevrijeme, koje je zbog nestanka električne energije dovelo u pitanje odigravanje utakmice. Ipak, susret je odigran, ali je zbog istog problema u jednom trenutku prekinut. Velež je dva puta vodio, Sloga je u dva navrata stigla do izjednačenja prije nego što je
uslijedio prekid.

U centru pažnje je bio raspoloženi Haskić koji je postigao tri gola. Do prvog je stigao u 17. minuti nakon centaršuta Hrkača. Imao je Velež nekoliko dobrih situacija prije prvog gola, ali su ostale neiskorištene. Ipak, gosti su uzvratili, iskusni Jović je bio strijelac u 36. minuti utakmice.

Ipak, pet minuta kasnije Velež ponovo vodi nakon što je Halilović fauliran na nekih 17 metara iskosa. Šturm je izveo slobodnjak, a Haskić je bio na pravom mjestu i po drugi put savladao Šćekića. Sloga se ponovo vratila u igru, relativno rano u drugom dijelu, Vidić je dobio jednu loptu, zaobišao Hadžikića i pogodio.

U 68. minuti utakmice je došao prekid zbog nestanka električne energije. Većim dijelom susreta igralo se po jakoj kiši uz grmljavinu i munje koje su parale nebo. Dvoboj je nastavljen nakon deset minuta i očito je taj prekid više odgovarao Veležu. Nermin Haskić je postigao treći gol 89. minuti, a onda je sudačkoj nadoknadi jedanaesterac za Velež.

Golman Sloge Šćekić je obranio šut Džafića. Dvije minute kasnije Džafić se iskupio golom za 4:2. Pored postignutog gola, nogometaši Veleža su uspjeli stvoriti nekoliko dobrih prilika i to je ono što ohrabruje trenera Klafurića, međutim, stvari u obrani ne izgledaju baš najbolje što je potvrdila u subotnja utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close