Predsjednik kluba razočaran

GOŠK: Kadar za koji se ispostavilo da nije kadar biti prvacima

''Zgadilo mi se sve, ne znam gdje idem ovih dana. Nije mi jasno kako je moguće da je struka ovoliko pogriješila u sastavljanju ekipe. Klub nije imao nikad gori start u ligu'', kazao je nezadovoljni predsjednik kluba Lujo Ilić.
Sport / Nogomet | 02. 09. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Netko nije radio svoj posao”, kazao je poslije utakmice GOŠK – Radnik (1:2) novi trener Gabeljana, Igor Pamić, pošto je po prvi puta na djelu vidio svoju novu ekipu.

Pamić je kazao da igrači nisu spremni ni psihički, ni fizički za zahtjeve koje iziskuje borba za titulu prvaka Prve lige FBiH te najavio da će biti puno promjena, piše Dnevni list.

I zaista, utakmica s Radnikom kao da je mnogima otvorila oči, jer Gabeljani su bili bez ideje u duelu s ekipom koja samo silom prilika i ove sezone igra ovaj rang natjecanja. Istina, u prvom dijelu su napravili četiri odlične šanse, ali je djelovalo kao na “ho ruk”, a ne kroz igru. Dok su u drugom poluvremenu, kad je trebalo odlučiti, bili skoro bezopasni.

Najgore od svega je to što je klub baš ovoga ljeta pokazao ozbiljnost iznad ovog ranga natjecanja jer su krenuli u pripreme puno prije svih ostalih, i to sa dobrim dijelom složenim igračkim kadrom već od prvog dana. Osim toga, Gabeljani su praktički po prvi put sklopili tim koji je imao po dva igrača na svakoj poziciji, nikad širi kadar. Kadar za koji se ispostavilo da nije kadar. Skupina je to igrača u kojoj nitko nije pokazao da odskače, nema ulogu onoga koji će preuzeti glavnu odgovornost, bez pravog lidera, bez nositelja i bez realizatora.

''Uložili smo puno novca u ekipu i pripreme, igrači su imali sve moguće uvjete, ali je sve džaba. Zgadilo mi se sve, ne znam gdje idem ovih dana. Nije mi jasno kako je moguće da je struka ovoliko pogriješila u sastavljanju ekipe. Klub nije imao nikad gori start u ligu'', kazao je nezadovoljni predsjednik kluba Lujo Ilić.

U Gabeli ovih dana tako rade na rekonstrukciji ekipe jer su posljedice dosadašnjeg rada rezultatski teške, ali i po evidentnoj nefunkcionalnosti ekipe na terenu, koja ne obećava bolje sutra. Vodstvu je jasno da će bez velikih promjena teško ostvariti zacrtane ciljeve. Trener je to odmah uvidio i tražio promjene. Tako su iz Tuzla Cityja posuđeni Vedin Kulović i Budimir Šarčević.

''Trener je tražio još dva stopera i dva vezna. U ovom trenutku je jako teško i pronaći nove igrače, ali ne predajemo se i radimo sve da popravimo ovo'', kazao je Lujo Ilić.

U GOŠK-u su itekako svjesni da im nedostaje i pravi napadač – golgeter, ali na ovoj poziciji računaju upravo na Vedina Kulovića.

U svakom slučaju GOŠK je već na startu prvenstva u jako teškoj situaciji, a s obzirom na dovođenje novog šefa struke, Igora Pamića, te rekonstrukciju sastava, biće jako zanimljivo pratiti koliko će uspjeti u nastojanju da se vrate u konkurentnu utrku za prvo mjesto jer je prvenstvo ipak tek na početku.

Pozitivna stvar za GOŠK pred meč sa Bratstvom u Gračanici je što novi članovi Vedin Kulović, Budimir Šarčević i Vladimir Oršolić imaju pravo nastupa protiv Bratstva u Gračanici (subota, 16.30h), a loše je što se Oršolić žalio na ozljedu. Pogotovo jer se radi o stoperu koji je prijeko potreban, pogotovo jer je Emrah Hasanhodžić napravio potpuno besmisleno isključenje protiv Radnika. O tome kako na postojeću zadnju liniju gleda struka, jasno ukazuje i sama činjenica da Gabeljani traže nova dva stopera.

Kopirati
Drag cursor here to close