Vrijedan 45 milijuna eura

Gordon najbolji igrač Europskog prvenstva

Za najboljeg igrača turnira proglašen je 22-godišnji krilni napadač Newcastlea Anthony Gordon. Početkom ove godine Newcastle ga je doveo iz Evertona za 45 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2023. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska je po treći put osvojila naslov prvaka Europe za igrače do 21 godine. Pogodak vrijedan trofeja postigao je Liverpoolov veznjak Curtis Jones u četvrtoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu.

No u junaka pobjede prometnuo se engleski vratar James Trafford, koji je u devetoj minuti sučevog dodatka na kraju utakmice obranio kazneni udarac španjolskom kapetanu Abelu Ruizu, a potom i pokušaj Aimara Oroza, koji je bio prvi na odbijenoj lopti.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je 22-godišnji krilni napadač Newcastlea Anthony Gordon. On je namjestio gol protiv Češke u grupi, u drugom kolu je zabio Njemačkoj, a zabio je i Portugalcima u četvrtfinalu. Početkom ove godine Newcastle ga je doveo iz Evertona za 45 milijuna eura.

Iduće sezone Gordon će imati prilike svoj talent demonstrirati u Ligi prvaka jer je Newcastle završio četvrti na tablici engleske Premier lige.
Mladi Englezi do naslova su došli bez primljenog pogotka (11:0) na cijelom turniru koji je odigran u Rumunjskoj i Gruziji. To im je treći naslov u četiri odigrana finala, ali su prethodna dva osvojili prije četiri desetljeća (1982. i 1984.).

Kopirati
Drag cursor here to close