Nije neočekivano

Španjolska i Engleska u finalu Europskog prvenstva za mlade

Španjolci su posljednji put slavili 2019. godine, Englezi davno, 1984. godine. Upravo je tada Engleska bila bolja od Španjolske u dvije utakmice.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2023. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije neočekivano jer su ove selekcije bile u uskom krugu favorita. Engleska i Španjolska. Engleska koja se probila u svoje četvrto finale i Španjolska koja će u devetom finalu loviti rekordni šesti naslov. Englezi su kao malo puta do sada bili tako dominantni. Do finala su došli bez primljenog gola. Za finale su morali još jednom igrati protiv Izraela kojeg su već jednom sredili u skupini.

Sada su bili i uvjerljiviji, nakon 2:0 u prvom duelu, u polufinalu su slavili 3:0. Veznjak Nottingham Foresta Morgan Gibbs-White je zapucao penal, ali se zato iskupio u 42. minuti kad je pogodio glavom na ubacivanje Colea Palmera. Za drugi gol se pobrinuo Palmer na asistenciju Smith Rowea. Za konačnih 3:0 se pobrinuo Cameron Archer.

"Teško je to opisati riječima.Radili smo zadnje dvije godine samo da dođemo do ovog trenutka, ali još imamo puno posla. Tu je finale pred nama", poručio je Gibbs-White.

Zanimljivo i Španjolci su imali istog protivnika iz svoje skupine, Ukrajinu. Njihov međusobni duel je završio tada 2:2, međutim u reprizi, Ukrajina nije imala šanse. Iako je povela golom Bondarenka.

U nastavku potop. Abel Ruiz i Oihan Sancet su preokrenuli rezultat do poluvremena, a onda su Blanco, Oroz i Sergio Gomez osigurali visoku pobjedu mlade selekcije Španjolske. Španjolci su posljednji put slavili 2019. godine, Englezi davno, 1984. godine. Upravo je tada Engleska bila bolja od Španjolske u dvije utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close