Najviše gledatelja na utakmici mladih reprezentacija

Navijači u Tbilsiju oborili rekord

Kada je semafor pokazao brojku od 41,887 gledatelja, postalo je jasno kako je oboren novi rekord kada su u pitanju omladinske selekcije, odnosno Europsko prvenstvo U21.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2023. u 00:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka UEFA-e da Gruzija bude jedan od dva suorganizatora Europskog prvenstva za mlade igrače, mnoge je iznenadila. Međutim, domaći navijači i vrlo dobra selekcija čini se mogli bi biti zanimljiva priča. Na prvoj utakmici koja je igrana na stadionu Boris Paichadze u Tbilisiju bilo je skoro 25.000 gledatelja, međutim ono što je puno važnije domaća selekcija je odigrala jednu od svojih najboljih partija ikada pa je pao Portugal 2:0.

To je bila najbolja moguća pozivnica domaćim navijačima pred susret s Belgijom. Kada je semafor pokazao brojku od 41,887 gledatelja, postalo je jasno kako je oboren novi rekord kada su u pitanju omladinske selekcije, odnosno Europsko prvenstvo U21. Apsolutni je to rekord u povijesti U-21 Eura jer dosad najviše gledatelja bilo na finalu 1996. godine. Igralo se na Montjuicu u Barceloni, sastali su se Španjolska i Italija, na tribinama je bilo 34.600 gledatelja.

Poslije toga smo imali duel Švicarske i Italije u Baselu, igralo se pred 30.000 gledatelja. Što se tiče same utakmice u Tbilisiju, ona je završila 2:2, Guliashvili je zabio gol u 87. minuti za remi. Domaća selekcija ima četiri boda i blizu je prolaska u četvrtfinale. Zato bi možda protiv Nizozemske mogao biti oboren još jedan rekord.

Kopirati
Drag cursor here to close