Euro U21

Engleska prvak, golman najavio da će obraniti penal

"Da, jutros sam svima rekao da ću obraniti jedanaesterac. Kad je bio penal, znao sam da ću ga obraniti. Bilo je prilično lako, pošteno rečeno. Rekao sam svim svojim prijateljima kod kuće da ću obraniti jedan", rekao je Trafford.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2023. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompletan turnir bez primljenog gola. Bez obzira na to što će netko reći da je kvaliteta bila ovakva ili onakva. Ovo je rezultat za respekt. Naslov prvaka Europe za Englesku koji je stigao treći put u povijesti, prvi nakon 1984. godine.

Za selekcije do 21 godine. Engleska je u finalu odigranom u gruzijskom Batumiju, savladala Španjolsku 1:0, golom u četvrtoj
minuti sudačke nadoknade Liverpoolovog veznjaka Curtisa Jonesa spretno i sretno nakon što je slobodnjak izveo Cole Palmer Nastala je gužva, Palmer je gol proslavio pred klupom Španjolaca, kojima to nije baš sjelo. Isključena su dvojica s klupe, pomoćni trener Engleske Ashley Cole i španjolski fizioterapeut. Duboko u sudačkoj nadoknadi, Španjolska je imala veliku priliku. Zicer.

U petoj minuti dodatka Colwill je startao na Ruiza i sudac se nije oglasio, no jest VAR pa je Norvežanin Espen Eskas pregledao snimku, ustanovio da se radilo o prekršaju za najstrožu kaznu i Ruiz je u devetoj minuti nadoknade dobio šansu za produžetak. Kapetan Španjolske nije izdržao pritisak, pucao je loše i 20-godišnji vratar Manchester Cityja James Trafford obranio mu je udarac. Nije tu bio kraj, na odbijenu loptu natrčao je Aimar Oroz, ali Trafford je čudesno obranio i taj pokušaj. Opet je nastala gužva, isključeni su ovaj put Gibbs-White i Blanco.

"Da, jutros sam svima rekao da ću obraniti jedanaesterac. Kad je bio penal, znao sam da ću ga obraniti. Bilo je prilično lako, pošteno rečeno. Rekao sam svim svojim prijateljima kod kuće da ću obraniti jedan. Obranom jedanaesterca, ne samo da je Engleska osvojila naslov U21 Eura, već su osigurali da su to učinili bez ijednog primljenog gola.

"Jako sam sretan. Jako sam sretan zbog momčadi, svoje obitelji i prijatelja, stručnog stožera. Bio je to ogroman grupni napor i uspjeli smo. To je ono što smo zacrtali na početku i jako smo ponosni na sebe", dodao je Trafford.

Kopirati
Drag cursor here to close