Odbio se testirati

Gabigol suspendiran na dvije godine

Barbosa je prijavljen za "pokušaj prevare tijekom doping kontrole" i pokrenut je postupak protiv njega. Suđenje je završeno prije nekoliko dana, na kraju je Barbosa suspendiran na dvije godine
Sport / Nogomet | 26. 03. 2024. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši igrač Intera Gabriel Barbosa, trenutačno igrač Flamenga, suspendiran je dvije godine zbog pokušaja prevare prilikom doping kontrole. Radi se o nešto starijem slučaju iz travnja prošle godine.

Tada su predstavnici Brazilske antidoping agencije, nenajavljeno posjetili trening Flamenga uoči derbija protiv Fluminensea i izabrali sve igrače za testiranje. Dok su svi suigrači bez problema odlučili dati uzorak urina, popularni Gabigol se nije držao procedure.

Prvo je odbio dati uzorak urina, a onda se ponovo vratio u kamp, međutim i dalje je pravio probleme. Uzeo je bočicu za uzorak bez znanja ljudi zaduženih za testiranje. Istu je vratio otvorenu što je protivno protokolu i pravilima. Uz to, Barbosa nije želio dati uzorak u prisustvu jednog od kontrolora. Da stvar bude zanimljivija, uzorak je bio negativan, ali je Barbosa sam sebi svojim ponašanjem zakomplicirao situaciju.

Pročitajte još

Prijavljen za "pokušaj prevare tijekom doping kontrole" i pokrenut je postupak protiv njega. Suđenje je završeno prije nekoliko dana i na kraju je Barbosa suspendiran na dvije godine. Jedan glas je presudio, s obzirom na to da su suci glasali 5:4. Suspenzija stupa na snagu od travnja 2025. godine.

Transfer Gabriela Barbose iz Intera u Flamengo je jedan od najvećih u povijesti brazilskog nogometa. Flamengo ga je platio 17 i pol milijuna eura. Produkt je čuvene škole Santosa. Ipak, za razliku od nekih igrača, Barbosa se isplatio Flamengu. U prvoj sezoni je ovaj klub s Gabigolom osvojio Copa Libertadores u ludom finalu protiv Rivera.

Onda je došao naslov prvaka Brazila, dok je Barbosa bio najbolji strijelac prvenstva, Copa Libertadores te je proglašen najboljim igračem Južne Amerike. I to nije bilo sve. S Flamengom je još jednom otišao do kraja u Copa Libertadores takmičenju, uzeo je prvenstvo, Kup, Superkup. Ukupno je za Flamengo dao 143 gola na 261 utakmici. Prije nego što se vratio kući, Barbosa je iz Santosa došao u Inter za 29,5 milijuna eura, ali tamo se nije snašao. Međutim, u Interu je odigrao samo deset utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close