Bivši izbornik Brazila

Bivši izbornik Tite preuzima Flamengo

Ovo imenovanje završava dva tjedna neizvjesnosti nakon otkaza Argentincu Jorgeu Sampaoliju, bivšem treneru Olympiquea iz Marseillea.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty / Bivši izbornik Brazila Tite preuzima Flamengo

Tite, bivši izbornik Brazila, preuzet će Flamengo gotovo godinu dana nakon odlaska iz Seleçaa, objavio je klub iz Rio de Janeira.

''Imali smo iskrene, izravne razgovore i oni su završili na izvrstan način'', rekao je Marcos Braz, potpredsjednik Flamenga za specijaliziranu stranicu Globoesporte, precizirajući da će se službeno predstavljanje novog trenera održati u utorak.

Ovo imenovanje završava dva tjedna neizvjesnosti nakon otkaza Argentincu Jorgeu Sampaoliju, bivšem treneru Olympiquea iz Marseillea.

Adenor Leonardo Bachi, poznatiji pod nadimkom Tite, vratit će se u službu u dobi od 62 godine gotovo godinu dana nakon što je napustio Seleçao nakon eliminacije od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru u prosincu, prenosi HRT.

Brazil je vodio od lipnja 2016. do kraja 2022. godine, tijekom 81 utakmice, za učinak od 60 pobjeda, 15 remija i samo šest poraza.

Pod njegovim je vodstvom brazilska momčad osvojila Copa Américu 2019., ali je eliminirana u četvrtfinalima Svjetskog prvenstva 2018. odnosno 2022. od Belgije i Hrvatske.

Flamengo je krajem rujna smijenio Jorgea Sampaolija, samo pet mjeseci nakon njegova dolaska.

Bivši argentinski izbornik platio je cijenu eliminacije u osmini finala Copa Libertadores, zatim poraza u finalu brazilskog kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close