Liga prvaka

Feyenoord nadigrao Lazio, Barcelona bolja od Šahtara

U skupini E nogometne Lige prvaka Feyenoord je pred svojim navijačima u Rotterdamu svladao rimski Lazio 3-1, a nogometaši Barcelone i dalje su savršeni u skupini H. Upisali su treću pobjedu u trećem kolu nakon 2-1 na domaćem terenu protiv Šahtara.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2023. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka je Barcelona na svom terenu nametnula visok ritam, pritisnula suparnika i tražila brzi pogodak. No, uvodne nalete gosti iz Donjecka su odbili, kao i što su prve prave prilike Fermina Lopeza i Joaoa Cancela ostale neiskorištene, ali onda je gostujuća obrana popucala.

U 28. minuti je Fermin Lopez ostao sam, ali je pogodio okvir vrata. Lopta se odbila do Ferrana Torresa koji je iz voleja zakucao u mrežu za 1-0 Barcelone.

Nakon prvog brzo je uslijedio novi pogodak Katalonaca. Tada, u 36. minuti, odlično je s vrha šesnaesterca pucao Fermin i pogodio za 2-0.

U nastavku je Barcelona smirila svoje napade, a Šahtar je došao do zraka te smanjio u 62. minuti kada je strijelac bio Sudakov. Taj gol je potpuno oslobodio gostujuće igrače koje je po prvi puta vodio novi trener, hrvatski strateg Marino Pušić.

Nizao je Šahtar šanse, a najbolju za izjednačenje je imao Stepanenko u 82. minuti, ali valja spomenuti i pogodak Fermina Lopeza kod rezultata 2-1, no poništen je zbog minimalnog zaleđa.

Sve do kraja Barcelona je opasno živjela. Za 2-2 je mogao zabiti i Bondar u 90. minuti, ali je domaćin ipak sačuvao gol prednosti.

     
       Standings provided by Sofascore     

Feyenoord je u Rotterdamu svladao Lazio 3-1.

Premda se prvo poluvrijeme u Rotterdamu nije odigralo u žestokom ritmu nešto bolji Feyenoord je sve naplatio s dva pogotka.

Meksikanac Santiago Gimenez je pogodio suparničku mrežu u 31. minuti, kada se lijepo oslobodio suparničkog igrača, a u nadoknadi prvog dijela za 2-0 je precizan bio Ramiz Zerrouki.

Utakmica je zaključena u 74. minuti kada je Gimenez zabio svoj drugi pogodak za 3-0. U 83. minuti Lazio je došao do počasnog gola kojeg je s bijele točke dao Pedro Rodriguez.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close