Champions League

Crveni vragovi kroz iglene uši, Benfica na rubu ispadanja

Manchester United ostvario je minimalnu, ali ključnu pobjedu protiv Kopenhagena u Ligi prvaka, dok je u istoj skupini Bayern kao gost s 3-1 svladao Galatasaray. Benfica je izgubila i treću utakmicu te je na rubu ispadanja.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2023. u 23:29 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skupini A Manchester United je na svom Old Traffordu, uz puno mučenja, pobijedio FC Kopenhagen 1-0.

Manchester United je od pete minute mogao biti u minusu, ali ga je spasio okvir vrata nakon udarca Dioga Goncalvesa.

U skoro pa ravnopravnoj igri, jer su Danci znali biti vrlo opasni u napadačkim izletima, domaćin je nekako ugurao loptu u suparničku mrežu u 72. minuti, a glavom je iz blizine pogodio Harry Maguire.

Sve je bilo spremno za novi šok u 96. minuti jer je dosuđen jedanaesterac za goste, ali je United spasio vratar Onana koji je odlično obranio udarac Larssona s bijele točke.

Upisao je tako Manchester United premijernu pobjedu sezone u Ligi prvaka.

Ranije tijekom utorka u ovoj skupini A je Bayern ostvario novu, treću pobjedu. S 3-1 je pobijedio Galatasaray u Istanbulu premda je turski prvak bio bolja momčad više od sat vremena igre.

Domaćin je pao u završnici susreta pa je tako Harry Kane u 73. minuti zabio za 2-1 Bayerna, a samo šest minuta kasnije sve je bilo riješeno. Kane je tada asistirao, a Musiala bio strijelac za 3-1.

Prije toga je Bayern vodio ranim golom Comana, dok je nakon pola sata igre izjednačio Argentinac Mauro Icardi koji je s bijele točke pogodio panenkom. 

     
       Standings provided by Sofascore     

Na rub ispadanja već je sada došla Benfica koja je izgubila treću utakmicu u skupini D i ne samo to, već portugalski prvak nije postigao pogodak tijekom 270 minuta. Ovaj put je Real Sociedad kao gost slavio na Luz stadionu s 1-0.

Benfica je u ranoj fazi susreta postigla pogodak, strijelac je bio Petar Musa, ali je slavlje domaćina zaustavio VAR i zaleđe.

Utakmica je odlučena u 63. minuti kada je jedini strijelac bio Brais Mendez što mu je bio već treći gol ove sezone u Ligi prvaka.

U toj je skupini ranije Inter u Milanu pobijedio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg 2-1. Inter je poveo u 19. minuti golom Alexisa Sancheza, dok su gosti izjednačili u 57. minuti. Nakon asistencije Kjaergaarda strijelac za 1-1 je bio Izraelac Gloukh.

Inter je brzo vratio vodstvo, a za tri boda je strijelac u 64. bio turski veznjak Hakan Calhanoglu koji je pogodio s bijele točke.

     
       Standings provided by Sofascore     

Uefa Liga prvaka - 3. kolo:

SKUPINA A

Galatasaray - Bayern 1-3 (Icardi 30-11m / Coman 8, Kane 73, Musiala 79)
Man. United - Kopehagen 1-0 (Maguire 72)

SKUPINA B

Lens - PSV 1-1 (Wahi 65 / Bakayoko 54)
Sevilla - Arsenal 1-2 (Gudelj 58 / Martinelli 45+4, G. Jesus 53)

SKUPINA C

Braga - Real Madrid 1-2 (A. Djalo 63 / Rodrygo 16, Bellingham 61)
Union Berlin - Napoli 0-1 (Raspadori 65)

SKUPINA D

Inter - RB Salzburg 2-1 (Sanchez 19, Calhanoglu 64-11m / Gloukh 57)
Benfica - Real Sociedad 0-1 (Mendez 63)

Kopirati
Drag cursor here to close