Liga prvaka

Real slavio kod Brage, uspješni Arsenal i Napoli

Nogometaši madridskog Reala ostvarili su u trećem nastupu i treću pobjedu u Ligi prvaka, u gostima su u okviru skupine C svladali portugalsku Bragu 2-1.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2023. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon brazilske kombinacije Real je poveo već u 16. minuti. Vinicius Junior je asistirao, a strijelac je bio Rodrygo.

Domaći sastav nije bio posebno impresioniran uglednim suparnikom te je igrao hrabro i napadački. Nizale su se šanse na obje strane, no u takvom ritmu opet se zatresla domaća mreža.

U 61. minuti opet je asistent bio Vinicius, a strijelac za 2-0 odlični Jude Bellingham.

Upornost i razigranost Brage se isplatila u 63. minuti kada je Alvaro Djalo smanjio na 1-2. Nakon toga se Real povukao i domaćin je svim silama pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio.

Realu je pred kraj susreta poništen još jedan pogodak, zbog minimalnog zaleđa Viniciusa.

U istoj C skupini je novu pobjedu upisao Napoli koji je s minimalnih 1-0 slavio kod Union Berlina. Gol odluke dao je Raspadori nakon asistencije Kvarackelie u 65. minuti.

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini B Arsenal je u gostima pobijedio Sevillu 2-1 čime je došao do druge pobjede. Odličan je bio Brazilac Gabriel Jesus koji je prvo na sjajan način započeo kontranapad u nadoknadi prvog dijela kojeg je golom za 1-0 zaključio njegov sunarodnjak Martinelli.

Potom je u 53. Jesus izveo kratki dribling i potom majstorski pogodio suprotni kut iz vrlo teške situacije za 2-0.

Sevilla je smanjila u 58. minuti kada je iz kornera asistirao hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, a glavom je za 1-2 pogodio Nemanja Gudelj. To je bilo sve što su Andalužani uspjeli napraviti čime su ostali na dva boda.

U drugom susretu Lens i PSV su remizirali 1-1. Vrlo lijepi pogodak zabio je Bakayoko u 54. minuti za vodstvo gostiju iz Eindhovena, ali je deset minuta kasnije izjednačio Wahi.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close