Slavni Roger

Federer: Prošla godina je bila izuzetno teška za mene

Federer je rekao da je dugo razmišljao gdje će i na koji način završiti karijeru, ali da je na kraju sve prošlo veličanstveno.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2023. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski tenisač Roger Federer kaže da je prošla godina bila izuzetno teška za njega, ali da se sada osjeća odlično i da mu se mnogo lakše nositi s prekidom karijere.

Wimbledon je jučer prigodnom ceremonijom obilježio velike uspjehe Švicarca na ovom Grand Slam turniru, a ovo mu je bilo prvi put da je na natjecanje došao u mirovini.

"Kada sam ovdje prije godinu dana bio sudionik proslave stogodišnjice Centralnog terena, također nisam igrao, ali tada još nisam donio odluku o povlačenju. Bio sam svjestan da je zbog problema koje sam imao s koljenom moguće da više nikada neću igrati", rekao je Federer pa nastavio:

"Ipak, nada je postojala, tako sam i rekao tada. Nadao sam se da ću sljedeće godine, odnosno sada, igrati. To sam mislio i bile su to moje riječi iz srca."

Federer je rekao da je dugo razmišljao gdje će i na koji način završiti karijeru, ali da je na kraju sve prošlo veličanstveno, prenosi Klix.

"Kada sam vidio da mi bol neće dozvoliti da nastavim karijeru, počeo sam razmišljati gdje bi bilo najbolje da se oprostim. I na kraju sam odlučio da to bude u Londonu, okružen Rafom, Novakom, Andyjem, mojom ekipom i obitelji. Bio je to veličanstven kraj karijere, jer sam do tada strahovao od tog trenutka i kako ću otići iz tenisa", kaže Federer.

Kaže da je prošla godina bila jako teška jer se pokušavao oporaviti od ozlijede koljena, te da je s tim u vezi mnogo patio, ali da se sada osjeća odlično.

"Prošla godina je bila veoma teška jer sam pokušavao igrati, ali sam mnogo patio zbog bolova u koljenu. Sada je sve odlično", završio je švicarski tenisač.

Švicarac je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio je kao prvi igrač svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close