Carlos i Roger

VIDEO I Alacaraz na terenu, ovacije Federeru na tribinama

U prva dva seta Alcaraz je izgubio dva gema, u trećem je nadoknadio 2-4 za krajnjih 6-0, 6-2, 7-5. Ipak, jedan drugi tenisač, bolje rečeno bivši je privukao daleko veću pažnju na tribinama.
Sport / Ostali sportovi | 04. 07. 2023. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori imaju velikih problema na početku ovogodišnjeg Wimbledona. Kiša je padala tijekom većeg dijela dana pa su igrani mečevi samo na terenima koji su pod krovom. Na centru je igrao Carlos Alcaraz, koji je za manje od dva sata prošao Jeremyja Chardyja koji je ne kada bio puno bolji od sadašnjeg rankinga (542.).

U prva dva seta Alcaraz je izgubio dva gema, u trećem je nadoknadio 2-4 za krajnjih 6-0, 6-2, 7-5. Ipak, jedan drugi tenisač, bolje rečeno bivši je privukao daleko veću pažnju na tribinama.
Sedmerostrukog osvajača Wimbledona i njegovu suprugu Mirku, također bivšu tenisačicu, navijači su dočekali uz gromoglasni pljesak, Švicarac je izazvao delirij na tribinama.

Oduvijek je Federer bio miljenik publike, gotovo na svim dijelovima svijeta, a posebice na jedinom Grand Slam turniru na travnatoj podlozi. U njegovu čast održana je ceremonija, a dočekala ga je i princeza od Walesa Kate Middleton.

Video: Izlazak Federera 

Podsjetimo, Federer je rekorder po broju titula Wimbledona, broji osam trofeja, ali već nakon aktualnog izdanja tron bi mogao podijeliti s Novakom Đokovićem, sedmerostrukim osvajačem. William Renshaw i Pete Sampras također broje po sedam titula.

"Da, nakon meča sam "čačkao" telefon, storije, postove. Video sam da je Roger Federer bio ovdje. Bio sam ljubomoran. Iskreno, želim da Federer pogleda neki od mojih mečeva. Želio bih da popričam malo s njim. Za mene bi to bilo nevjerojatno".

Carlitos se trudi da napreduje iz dana u dan, iz meča u meč i prostora za to uvijek ima.

"Recimo da ostanem fokusiran. Ako niste fokusirani jedan gem, kao što se meni desilo u trećem setu, izgubio sam svoj servis. To je nešto što moram da premašim u svojoj igri ovdje na travi", naglasio je Alcaraz.

Kopirati
Drag cursor here to close