Toffees

Everton osigurao premierligaški status, a Chelsea treće mjesto

U odgođenom susretu 33. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je velikim preokretom pobijedio Crystal Palace s 3-2 i kolo prije kraja prvenstva osigurao premierligaški status.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2022. u 00:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su na poluvremenu vodili 2-0 golovima Jeana Mateta (21) i Jordana Ayewa (36), no Everton je u nastavku uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili Michael Keane (54), Richarlison (75) i Dominic Calvert-Lewin (85).

Everton kolo prije kraja ima nedostižna četiri boda više od Leeds Uniteda na 18. mjestu, dok su Watford i Norwich već drugoligaši.

Sada je jasno kako će posljednji putnik u niži rang biti Leeds United ili Burnley koji je večeras odigrao 1-1 kod Aston Ville u odgođenom susretu 18. kola. Gosti su poveli iz jedanaesterca u 45. minuti golom Ashleyja Barnesa, a izjednačio je Emiliano Buendia u 48. minuti.

Leeds i Burnley imaju po 35 bodova, no Burnley ima bitno bolju razliku pogodaka. U posljednjem kolu Leeds gostuje kod Brentforda, a Burnley će kod kuće ugostiti Newcastle United, piše Hina.

Večeras je bila na rasporedu i odgođena utakmica 27. kola između Chelsea i Leicester Cityja, a završilo je 1-1.

Gosti su poveli preko Jamesa Maddisona u šestoj minuti, a konačan rezultat postavio je Marcos Alonso u 34. minuti. Mateo Kovačić nije igrao za "Bluese".

Uoči zadnjeg kola Manchester City vodi s 90 bodova, dok Liverpool ima bod manje. U zadnjih 90 minuta Manchester City će igrati protiv Aston Ville, a Liverpool protiv Wolverhampton Wanderersa.

Ovim bodom Chelsea je potvrdio treće mjesto jer ima tri bodva više i 18 golova bolju razliku pogodaka od Tottenhama na četvrtoj poziciji.

REZULTATI:

Everton - Crystal Palace 3-2 (Keane 54, Richarlison 75, Calvert-Lewin 85 / Mateta 21, Ayew 36)
Aston Villa - Burnley 1-1 (Buendía 48 / Barnes 45-11m)
Chelsea - Leicester City 1-1 (Alonso 34 / Maddison 6)

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close