Bod možda vrijedan i titule

Cityju bod nakon puno uzbuđenja u Londonu

Iako nisu došli do sva tri boda, Građani su se ovim remijem približili osvajanju naslova prvaka. Ukoliko u posljednjem kolu na svom Etihadu pobijede Aston Villu, obranit će titulu čak i ako Liverpool uzme maksimalnih šest bodova.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2022. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski Premiership ove sezone nudi uzbuđenja u ogromnim količinama. Danas je Manchester City osvojio samo bod u Londonu, na gostovanju kod West Hama, odigravši 2:2.

Mogao je West Ham uzeti sva tri, mogli su i gosti, međutim ovaj jedan je zlata vrijedan za momčad Pepa Guardiole. Iako nisu došli do sva tri boda, Građani su se ovim remijem približili osvajanju naslova prvaka. Ukoliko u posljednjem kolu na svom Etihadu pobijede Aston Villu, obranit će titulu čak i ako Liverpool uzme maksimalnih šest bodova iz svoja dva preostala dvoboja (gostovanje kod Southamptona, domaći sraz s Wolverhamptonom).

A bilo je svega u utakmici West Hama i Manchester Cityja. Domaća momčad je odigrala sjajno prvo poluvrijeme. U centru pažnje je bio Jarrod Bowen dvostruki strijelac. City se počeo vraćati golom Jacka Grealisha na početku drugog dijela, dok je priča kompletirana kada je dvadeset minuta prije kraja kada je Coufal zatresao mrežu svoje momčadi. Na kraju je malo nedostajalo da Mahrez napravi konačni preokret.

Craig Dawson je zaustavio Gabriela Jesusa, nakon dodatnog gledanja Anthony Taylor je pokazao na bijelo točku. Mahrez je šutirao, ali je udarac Riyada Mahreza zaustavio Fabianski. Na kraju je ostalo 2:2, u momčadi West Hama nisu bili previše nezadovoljni jer su još jednom izborili nastup na europskoj sceni.

Leeds i Burnley i dalje vode žestoku borbi za opstanak. Burnley je pao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Kane je iskoristio jedanesterac za na kraju ispostavilo konačnih 1:0. Sada Tottenham ima dva boda više od Arsenala koji igra sutra protiv Newcastlea, dok Burnley ima bod manje od Leedsa.

Momčad Jessea Marscha mučila se na bučnom Elland Roadu, kada je Welbeck osigurao prednost gostima, činilo se kako Championship postaja realnost. Imali su domaći igrači nekoliko dobrih prilika, ali i gosti raspoloženog Roberta Sancheza na golu. Na kraju je ipak Sanchez popustio u drugoj minuti sudačke nadoknade Pascal Struijk je izjednačio. Ipak, Leeds je i dalje u teškoj situaciji s obzirom da ima samo jednu utakmicu do kraja, Burnley još dvije.

Još su dvije utakmice završile bez pobjednika. Aston Vila i Crystal Palace su remizirali odigravši 1:1, baš kao i Wolverhampton - Norwich City.Vrlo uvjerljiv je bio Leicester City kod prežaljenog Watforda, završilo je 5:1.

Kopirati
Drag cursor here to close