Šesto polufinale koje je izgubio Guardiola

Englezi pitaju: Koliko još Pep?

Doživljavao sam teške poraze u Ligi prvaka, sjetim se onog s Barcelonom protiv Chelseaja. Da, bilo je teških poraza kad nismo uspjeli dohvatiti finale i znam koliko je sada teško. Stvarno mi je teško, ovaj poraz baš boli," rekao je Pep u Madridu.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2022. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Bili smo blizu, ali na kraju nismo uspjeli doći do finala. Jednostavno je, radi se o tome da dalje ide onaj tko zabije više golova. A oni su zabili više. U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno dobri, ali nismo puno patili. Nakon što smo zabili gol, bili smo bolji. Našli smo svoj tempo i igračima je bilo ugodno na terenu, ali nismo izdržali. Nogomet je nepredvidiv. Stavili su dosta igrača u kazneni prostor, a mi nismo odigrali najbolje.To je ovakva igra. Moramo to prihvatiti. Sada nam treba vremena da to obradimo i vratimo se s našim navijačima kod kuće.Doživljavao sam teške poraze u Ligi prvaka, sjetim se onog s Barcelonom protiv Chelseaja... Da, bilo je teških poraza kad nismo uspjeli dohvatiti finale i znam koliko je sada teško. Stvarno mi je teško, ovaj poraz baš boli.." rekao  je nakon utakmice Guardiola što baš mediji u Engleskoj nisu prihvatili na najbolji način i vrlo brzo se našao na udaru medija i kritika javnosti koji će sigurno trajati naredni nekoliko dana i pitanje je kako će se sve odraziti na City i borbu za naslov prvaka.

I nije da te kritike nisu na mjestu s obzirom da sada već možemo napisati tako puno puta, Guardiola zapeo kada je posao trebao zaključiti. Odigrao je točno 34 gostujuće nokaut-utakmice na klupi Barcelone, Bayerna i Cityja, tri kluba koja su u tom trenutku bili favoriti za osvajanje Lige prvaka, neki su poput Cityja bili i najskuplji i 12 puta je poražen. Sa Cityjem je eliminiran u četvrtfinalu od Lyona, Tottenhama, Liverpoola, pa je u osmini finala izgubio od Monaca, sa Bayernom je tri puta zapeo u polufinalu, dva puta kao trener Barcelone.

Od devet polufinala, njih šest je izgubio. Zato i ne čudi što recimo novinari Daily Maila pišu o "autodestrukciji Manchester Cityja" koji uporno pokušava postati dio elite, osvojiti naslov prvaka Europe, ali ništa. Kako pišu Englezi, svaki pokušaj je lošiji i kako vrijeme prolazi od velikog trofeja City je sve dalje. City je primio šest golova u 210 minuta, što je previše smtraju mediji, iako opet dodaju činjenicu da je do 89. minute sve izgledalo idealno i da je skupi Grealish zabio ono što nije, vjerojatno bi se danas pisalo o vrhunskoj izvedbi Manchester Cityja i taktici Guardiole.

Kopirati
Drag cursor here to close