Čudo u Madridu

Nikad ne otpisuj Real: Kraljevski klub u finalu!

Nogometaši Real Madrida nakon nevjerojatne utakmice na Santiago Bernabeuu protiv Manchester Cityja izborili su nastup u finalu Lige prvaka!
Sport / Nogomet | 04. 05. 2022. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real je nakon poraza 3:4 u prvom susretu igranom prije tjedan dana na Etihadu, slavio 3:1 nakon produžetaka i s ukupnih 6:5 izborio finale protiv Liverpoola 28. svibnja u Parizu.

City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 90+1) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Drugi gol Rodryga OVDJE

Treba istaknuti kako je City mogao sve zaključiti u 87. minuti, no Mendy je s crte gola skinuo udarac Grealisha, a nešto kasnije udarac iz slične pozicije obranio mu je vratar Courtois.

Tek što su krenuli produžeci, Karim Benzema iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio konačnih 3:1 za veliko slavlje Kraljevskog kluba. Bio je to 43. pogodak sjajnog francuskog napadača u 43 nastupa ove sezone.

Luka Modrić je igrao do 75. minute.

Bit će to treći međusobno finale Redsa i Kraljevskog kluba. Liverpool je slavio 1981. sa 1:0, dok je Real 2018. bio bolji sa 3:1.

Liverpool je finale izborio s dvije pobjede protiv Villarreala. Nakon što je na Anfieldu slavio 2:0, u utorak je u uzvratu u Španjolskoj bio bolji s 3:2, javio je HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close