Prvi put nakon 1995. godine

Englezi igraju na Badnjak

Službeno, tog dana u 13 sati po engleskom vremenu, Wolvehampton će ugostiti Chelsea.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2023. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji put se to dogodilo 1995. godine. Utakmice Premiershipa su igrane na Badnjak odnosno 24. prosinca. Ove godine će se i ta stvar promijeniti. Službeno, tog dana u 13 sati po engleskom vremenu, Wolvehampton će ugostiti Chelsea. Prema prvotnom rasporedu, taj se meč trebao igrati 23. prosinca, no premješten je za dan poslije kako bi Premier liga ispunila obveze prema vlasnicima TV prava. 

Navijači su žestoko kritizirali Premier ligu kada je u javnost procurila informacija da se razmatra igranje na Badnjak. Udruženje nogometnih navijača nazvalo je te planove "neželjenim darom" i "velikim udarcem u zube" za navijače. "Navijači imaju nemoguć izbor između odlaska na utakmicu i provođenja blagdanskog perioda sa svojim obiteljima", stoji u priopćenju.

"U nešto više od posljednjih deset godina Badnjak je 2011., 2016. i 2022. bio u subotu, dok je 2017. bio u nedjelju. Tog dana se nije igrao nogomet u najvišim rangovima, po čemu bi se dalo zaključiti da postoji neformalno pravilo koje će Premier liga sada pogaziti", dodaje se pa zaključuje:

"Nema sumnje da će Premier liga i vlasnici TV prava reći kako se već igra na Boxing Day (dan poslije Božića, op.a.), ali propuštaju jedan bitan faktor. Utakmica na Badnjak će se vrlo vjerojatno igrati uz utakmicu na Boxing Day (ili taj isti tjedan), a neće joj biti zamjena. To navijačima koji idu na stadione znatno otežava situaciju."

Kopirati
Drag cursor here to close