Domaćini bez pobjede

Gosti raspoloženi na Boxing Day

Popularne "svrake" iz Newcastlea su sve bliže vrhu tabele. Sada su na dva boda od Manchester Cityja, što do prije godinu dana navijači ovog kluba nisu mogli ni sanjati.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2022. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnji Boxing Day definitivno nije bio naklonjen domaćim momčadima, s obzirom na to da niti jedna nije ostvarila trijumf u pet odigranih utakmica do sada. Usput, gosti su bili više nego uvjerljivi, posebno ako pogledate nastupe Fulhama, Newcastlea i Brightona.

Popularne "svrake" iz Newcastlea su sve bliže vrhu tabele. Sada su na dva boda od Manchester Cityja, što do prije godinu dana navijači ovog kluba nisu mogli ni sanjati. Danas je Newcastle bez problema sredio Leicester City tri razlike. Sve je bilo gotovo do 32. minute. Već na početku utakmice je Amartey zaustavljen u kaznenom prostoru, a siguran izvođač penala je Wood.

U sedmoj minuti gosti imaju veliku prednost, brza akcija, koju je na kraju u gol pretvorio Almiron. Golijadu gostiju je zaključio Joelinton u 32. minuti nakon kornera. Newcastle je neporažen jedanaest utakmica u prvenstvu. Posljednji poraz je bio onaj od Liverpoola 31.8.

Istim rezultatom je završila utakmica između Crystal Palace i Fulhama. S tim da su domaćini dvoboj zaključili s devet igrača. De Cordova-Reid je osigurao vodstvo gostima u 31. minuti, tri minute prije nego što će Mitchell dobiti crveni karton. Stvari su se za Palace dodatno zakomplicirale nakon što je u 57. minuti drugi žuti karton dobio Tomkins. S dva igrača manje teško je mogao Crystal Palace nešto napraviti. Naravno da gosti koriste igračku prednost na terenu. Prvo je Mitrović asistent Reamu, a onda je i sam strijelac za konačnih 0:3.

Southampton nastavlja mučiti svoje navijače koji su igrače izviždali po odlasku u svlačionice nakon prvog poluvremena. Lallana je osigurao prednost gostima, golom protiv svog bivšeg kluba. Autogol Perrauda je dodatno pogoršao situaciju u redovima domaćih. March je u 56. minuti riješio sve dileme oko pobjednika, iako su domaći do kraja propustili realizirati penal.

Penal je dosuđen za Southampton u 73. minuti nakon što je Samuel Edozie naletio na Pascala Grossa u kaznenom prostoru, a dok je Sanchez obranio prvi pokušaj Jamesa Ward-Prowsea, nije mogao zaustaviti odbijenu loptu domaćeg kapetana glavom koji se koliko toliko iskupio za promašaj.

Everton je dobro otvorio utakmicu golom Mina u sedmoj minuti, ali su se gosti brzo posložili. Daniel Podence je vratio goste u igri već u 23. minuti. I kada je izgledalo da će utakmica završiti remijem, u petoj minuti nadoknade Ait-Nouri je nakon ubačaja Adame Traorea skrenuo loptu pored Pickforda. Za Wolverhampton ovo su vrijedni bodovi u borbi za opstanak.

Kopirati
Drag cursor here to close