"Povratak u osamdesete"

Englezi nezadovoljni gostujućim sektorom u Mostaru

Engleski mediji u nevjerici su zbog pozicije iz koje su navijači Aston Ville gledali meč Konferencijske lige protiv Zrinjskog u Mostaru.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2023. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aston Villa gostovala je u četvrtak u Bosni i Hercegovini. Slavni engleski tim u Mostaru je odigrao meč s bh. prvakom Zrinjskim u 6. kolu Konferencijske lige, a duel je okončan rezultatom 1:1. Iako su iz engleskog kluba pohvalili gostoljubivost, navijači nisu previše sretni zbog načina na koji su gledali utakmicu.

Engleski mediji u nevjerici su zbog pozicije iz koje su navijači Aston Ville gledali meč Konferencijske lige protiv Zrinjskog u Mostaru.

Nesigurno

Daily Mail piše o kavezu na stadionu Bijeli brijeg i ističe kako je sve izgledalo veoma nesigurno.

"Villu je podržavalo 490 navijača koji su prešli gotovo 1.500 milja do ovog grada. Smješteni su na tribini koja je podsjećala na kavez izgledala je veoma nesigurno", piše Daily Mail i dodaje:

"Iako nisu bili blizu domaćih navijača, fanovi Ville su na stadionu bili okruženi metalnom strukturom sa svih strana, te s mrežom iznad glava".

Ovaj list prenio je i komentare navijača s društvenih mreža. Po njima je gostovanje u Mostaru bio povratak u osamdesete godine.

"Izgleda da su se vratili u Englesku u osamdesete", riječi su jednog od navijača, dok drugi ističe kako timovi protiv Zrinjskog ne bi smjeli igrati europska natjecanja.

"Ovo je sramota. Ako klubovi ne mogu osigurati bolje uvjete navijačima, ne bi im trebalo dozvoliti da se natječu", samo su neki od komentara na društvenim mrežama, pšrenosi Sportsport.ba.

Emery pohvalio klub

Ipak, trener Aston Ville Unai Emery pohvalio je HŠK Zrinjski nakon dva međusobna duela.

"Dočekani smo vrhunski. Svi su bili veoma ljubazni i iskazali su nam veliko poštovanje", rekao je Unai Emery i nastavio je:

"Zrinjski je pokazao da ima kvalitetu. Taktički, posebno defanzivno, stoje jako dobro. Pokazali su nam to i u Birminghamu. Bili su motivirani u utakmicama protiv nas i veliko poštovanje prema njima".

"Cijenim izuzetno način na koji su igrali. Odlučili su uživati u ovom natjecanju i čestitam im na tome", poruka je španjolskog stručnjaka nakon utakmice u Mostaru.

Aston Villa je završila kao prva u grupi, a Zrinjski je osvojio četiri boda i završio je kao posljednji.

Kopirati
Drag cursor here to close