Iznenađenja na Europskom prvenstvu

Izrael i Gruzija u četvrtfinalu, kraj za Njemačku, Italiju

Tako su bez drugog kruga ostale tradicionalne jake selekcije Njemačke, Italije, Nizozemske, Belgije. Zato su svoju priliku iskoristili Gruzija i Izrael.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2023. u 01:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završio je prvi krug takmičenja na Europskom prvenstvu u nogometu za igrače do 21 godine. Prvi krug koji je ponudio dosta uzbuđenja ali i iznenađenja. Tako su bez drugog kruga ostale tradicionalne jake selekcije Njemačke, Italije, Nizozemske, Belgije. Zato su svoju priliku iskoristili Gruzija i Izrael.

Jedan od domaćina završnog turnira, Gruzija je na startu iznenadila Portugal, a onda je u preostala dva susreta protiv Nizozemske i Belgije osvojila po bod što je bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini. Portugal je u posljednjem kolu savladao Belgiju golom Dantasa iz penala u 89. minuti za 2:1, pa je drugi.

Englezi su bili vrlo uvjerljivi, u tri utakmice su osvojili devet bodova. Njemačku su savladali 2:0. Rezultat je išao na ruku Izraelu koji je prošao dalje zahvaljujući trijumfu kontra Češke 1:0.

U skupini D Francuzi su pregazili Švicarsku rezultatom 4-1, ali mladim Švicarcima rezultat sa utakmice Italije i Norveške išao u prilog, obzirom da su Skandinavci minimalnim rezultatom slavili nad favoriziranim Talijanima. Tako se stvorio krug od tri momčadi sa tri boda, a najviše pogodaka imala je Švicarska ( svima je gol razlika bila 0 ).

U četvrtfinalu se sastaju:
Gruzija - Izrael
Engleska - Portugal
Španjolska - Švicarska
Francuska - Ukrajina

Kopirati
Drag cursor here to close