Golčina Cavanija

VIDEO I El Matador je još onaj stari

Legendarni Cavani u Bocu je stigao u ljeto 2023. godine nakon što je napustio Valenciju kao slobodan igrač.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2024. u 22:28 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edinson Cavani i u 38. godini dominira nogometnim travnjacima. Jučer je njegova Boca Juniors igrala prvu fazu argentinskog kupa protiv niželigaša Central Nortea. Završilo je 3:0 za Bocu, a dva pogotka su djelo urugvajskog napadača, dok je protivnika dokrajčio Miguel Merentiel u 75. minuti.

Prvi put gosti vade loptu iz svoje mreže već u 18. minuti. Lautaro Blanco je sjajnim centaršutom s lijeve strane pronašao popularnog El Matadora koji ima sjajan osjećaj za prostor i pogađa neometano za vodstvo svoje ekipe.

Pravi spektakl gledali smo u 57. minuti utakmice. Boca je krenula u kontru, s dva dupla pasa prešli su pola terena i ušli u kazneni prostor gostiju. Lopta je došla do Cavanija, no njegov je pokušaj dodavanja prema Merentielu nije bio uspješan, ali se zato Argentinac odlično snašao te uputio centaršut prema Cavaniju koji škaricama matira vratara gostiju. Bila je to akcija "kao iz udžbenika“.

Kapitulaciju su gosti potpisali u 75. minuti, kada se Langoni sjurio s polovine terena i „otresao“ obrambenog igrača sa sebe, izbio pred golmana i na drugoj strani vidio usamljenog Merentiela koji je imao lak zadatak, poslati loptu u praznu mrežu.

Video: Boca Juniors - Central Norte 

Bila je ovo uvjerljiva i očekivana pobjeda Boce koja će u narednoj fazi kupa igrati protiv boljeg iz dvoboja Almirante Brown i San Martin Tucuman.

Ovom je pobjedom Boca nastavila niz neporaženosti na domaćem terenu u ovoj godini. Od početka 2024. godine, igrali su šest puta na svom terenu te ostvarili 2 remija, a ovom pobjeda bila je 4. uzastopna za slavni argentinski klub.

Legendarni Cavani u Bocu je stigao u ljeto 2023. godine nakon što je napustio Valenciju kao slobodan igrač. Navijači su ga dočekali ovacijama na popularnoj La Bomboneri, a urugvajski napadač je tada izjavio kako mu je želja osvojiti naslov prvaka s Bocom, naročito Copu Libertadores. Zadužio je broj 10 koju je nekada nosio legendarni Diego Maradona, ali to dovoljno govori o tome koliko su ga sam klub i navijači prihvatili.

El Matador, kako je prozvan za vrijeme igranja u Italiji, nastupao je za brojne europske klubove i ima veliko iskustvo. Karijeru je počeo u rodnom Urugvaju igrajući za Danubio s kojim je bio prvak države. Dalje je nastavio put Europe, prva je stanica bila Italija. Četiri sezone u Palermu te tri u Napoliju, gdje je igrao vjerojatno svoj najbolji nogomet, odvele su ga dalje put Francuske.

Tamo je dugih sedam sezona proveo igrajući za Paris Saint-Germain, gdje je bio partner u napadu s još jednom nogometnom legendom, Zlatanom Ibrahimovićem. Put ga dalje vodi u Manchester United gdje se zadržao dvije sezone, a europski put je završio u španjolskoj Valenciji, gdje je u 25 prvenstvenih utakmica postigao pet pogodaka i dodao dvije asistencije.

U Boci trenutno ima 25 nastupa u svim natjecanjima, a upisao je devet golova. Bogata europska karijera mu je omogućila da zabilježi impresivne brojke. Tako je u PSG-u upisao ukupno 301 nastup, a za to vrijeme je postigao 200 golova uz 43 asistencije. Epizoda u Napoliju, koja ga je progurala do Pariza, bila je isto tako dobra. Tamo je za 138 utakmica uspio postići 104 pogotka te upisati 14 asistencija.

Za reprezentaciju Urugvaja upisao je 136 nastupa, a upisao je 58 golova i 17 asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close