Gabal začarao mrežu

Egipat u finalu

Golman Egipta Gabal je uspio zaustaviti udarca Moukoudiju i Silikiju, dok je njihov suigrač N’Jie promašio cijeli gol, pa je na kraju završilo 3:1.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2022. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamerun je na kraju ostao bez finala. Sav trud koji su domaćini uložili u organizaciju, na kraju im se neće isplatiti. U duelu dvije najuspješnije nacije u povijesti ovog natjecanja, Egipat je nakon bolje izvođenja jedanesteraca savladao domaćina. Koji je jako loše izvodio iste. Jer golman Egipta Gabal je uspio zaustaviti udarca Moukoudiju i Silikiju, dok je njihov suigrač N’Jie promašio cijeli gol, pa je na kraju završilo 3:1. Vincent Aboubakar je jedini uspio postići taj jedan gol.

Što se tiče same utakmice nije bilo previše uzbuđenja u regularnih devedeset minuta, kao ni u produžecima. Kamerun je za tih 120 minuta imao inicijativu, nešto je bio konkretniji u igri prema naprijed, ali to je opet bilo premalo. Egipat se uglavnom branio tražeći neku svoju priliku iz kontre. U ranoj fazi utakmice Kamerun je zaprijetio i to je bilo sve što se tiče prvog dijela.

U nastavku se situacija barem za nijansu promijenila jer je Egipat počeo uzimati nešto više rizika u igri te je imao najbolju šansu do tada, u 56. minuti. Salah je išao sam prema Onani, ali nije uspio ni šutirati.Toko Ekambi je nekako bio najaktivniji u fazi napada, dok je Gouet uzdrmao prečku. U samom finišu regularnog dijela, sudac Gassama je isključio izbornika Egipta Carlosa Queiroza.

Dvoboj je na kraju riješen izvođenjem jedanaesteraca. Mohanad Lasheen, Mohamed Abdelmonem i Zizo su bili sigurni. Na putu do finala, Egipat je kroz nokaut fazu na jedanesterce eliminirao Obalu Bjelokosti i Kamerun dok je nakon produžetaka prošao Maroko. Posljednji put je Egipat osvojio Afrički kup nacija 2010. godine, dok je Kamerun slavio prije pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close