Drugi put zaredom

Senegal preko Burkine Faso u finale

Prije tri godine, u velikom finalu Senegal je poražen minimalno od Alžira 1:0, 2002. godine je bolji bio Kamerun nakon izvođenja jedanesteraca. Jedan od trojice igrača Senegela koji nisu uspjeli postići gol je bio sadašnji izbornik Aliou Cissé.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2022. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi put zaredom, treći put u povijesti, Senegal se plasirao u finale Afričkog kupa nacija. Na kraju se ispostavilo prema očekivanju, iako igrom i nastupima posebno u fazi po skupinama Lavovi Térange nisu briljirali. Međutim u nokaut fazi takmičenja priča je izgledala puno bolje. U polufinalu je Senegal nadigrao Burkinu Faso 3:1.

Sva četiri gola postignuta u posljednjih dvadeset minuta utakmice. Prvi je došao nakon prekida, Kalidou Koulibaly je izveo korner, a loptu je mrežu sproveo Abdoua Dialla. Šest minuta kasnije već je bilo 2:0. Napadač Liverpoola Sadio Mane je ukrao loptu, asistirao do Pape Gueyjea koji je mirno zabio za 2:0. Tračak nade Burkini Faso donio je Ibrahim Blati Toure smanjivši na 2:1 u 82. minuti, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je najbolji igrač utakmice Mane pogodivši u 87. minuti za 3:1.

Prije tri godine, u velikom finalu Senegal je poražen minimalno od Alžira 1:0, 2002. godine je bolji bio Kamerun nakon izvođenja jedanesteraca. Jedan od trojice igrača Senegela koji nisu uspjeli postići gol je bio sadašnji izbornik Aliou Cissé. Protivnik Senegala u finalu će biti bolji iz okršaja Kameruna i Egipta.

Kopirati
Drag cursor here to close