Liga prvaka

Džoker s klupe spasio United protiv Atletica

Odigrane su sve prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Obje današnje utakmice završile su bez pobjednika, Atletico je odigrao 1:1 s Unitedom, a Ajax 2:2 s Benficom.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2022. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su Cholovi ratnici ove sezone nekako umorni i gotovo je sigurno da neće obraniti naslov prvaka Španjolske, nitko se s njima ne želi sastati u nokaut fazi Lige prvaka.

Manchester United je stigao na Wandu Metropolitano u osmini finala elitnog europskog natjecanja, a domaćin je odmah žestiko pritisnuo.

Prvi je gol pao u 7. minuti, a strijelac je Joao Felix.

Lindelof je loše očistio korner, lopta odlazi do Lodija koji pak preciznom loptom pronalazi 22-godišnjeg napadača koji neometan, gotovo metar udaljen od uspavanog Maguirea, glavom skreće loptu u stativu, a od stative seodbija u gol. Nemoćni De Gea je ostao ukopan.

Nakon vodećeg gola Atletico se povukao u defenzivnu formaciju kako bi zaustavili Fernandesa i Ronalda, usput prepustivši i posjed gostima. Iako se posjed lopte penjao i na preko 60% u korist Crvenih vragova, United u prvih pola sata utakmice nije stvorio niti jednu priliku.

U samoj završnici Šime Vrsaljko je uz pomoć obrane Uniteda pogodio prečku tako da je ostalo 1:0 na poluvremenu.

U drugom dijelu, anemična, ali ipak nešto aktivnija predstava Uniteda koji je do prvih promjena na terenu stigao tek u 66.minuti kada je Raignick uveo Bissaku, Tellesa i potom, u 75. minuti, Elangu.

Upravo se tinejdžer iz Švedske je ostao tragičar nametnuo kao as u rukavu njemačkog stručnjaka koji je danas, bez obzira na lošu igru svoje ekipe nekako stigao do boda.

Doduše, puno im je pomogao Reinaldo koji se u ključnom trenutku poskliznuo i tako ostavio 19-godišnjaka jedan na jedan s Oblakom. Slovenac definitivno nije u formi, ali teško bi ovo obranio i u nekim boljim danima.

Elangin pogodak za poravnjanje bio je jubilarni 500. po redu pogodak Uniteda u svim europskim natjecanjima. To je pošlo za rukom još samo dvije ekipe, Bayernu i Barceloni.

Tih 1-1 ostalo je do kraja, s tim da je Griezmann, koji je ušao u igru u završnici, pogodio gredu.

Kopirati
Drag cursor here to close