Dominacija

Građani ispisali povijest Lige prvaka

Manchester City pregazio je Sporting Lisabon 5:0 u uvodnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2022. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja i uoči gostovanja kod Sportinga u Lisabonu bili su favoriti, ali ovakvo gaženje i visokih 5:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka malo tko je očekivao.

Pep Guardiola i društvo već poslije prvog dijela imali su prednost četiri gola čime su ispisali povijest ovog natjecanja.

Naime, postali su prva momčad koja je poslije uvodnih 45 minuta prve utakmice nokaut faze Lige prvaka imala četiri ili više golova viška,prenosi Hina.

Uz odličnu predstavu Manchester City je, može se reći, prolaz u četvrtfinale osigurao već u prvom dvoboju osmine finala budući je s čak 5-0 pobijedio Sporting u Lisabonu.

Iako je portugalska momčad igrala sjajno u skupini (izbacila je i dortmundsku Borussiju), a igra jako dobro i u domaćem prvenstvu, protiv Cityja Portugalci nisu mogli doslovno ništa.

Manchester City je vrlo brzo došao do dva gola prednosti u Lisabonu. Već u sedmoj minuti, nakon lijepe, brze i točne akcije za 1-0 je zabio Mahrez.

VAR je potom analizirao radi li se o zaleđu, no startno vodstvo gostiju iz Manchestera je potvrđeno.

Nije dugo prošlo, a već je bilo 2-0 uz majstorski pogodak Bernarda Silve koji je u trku zahvatio loptu i sjajno je pospremio pod domaću gredu.

Kanonada domaćih vrata nastavljena je i nakon toga pa su do kraja prvog dijela pogađali Foden i još jednom Bernardo Silva, dok je u drugom poluvremenu Sterling dao gol za konačnih 5-0. GOLOVI

Uzvratne utakmice u Manchesteru i Madridu igraju se 9. ožujka.

U srijedu, također s početkom u 21 sat, prve će utakmice osmine finala odigrati RB Salzburg i Bayern, odnosno, milanski Inter i Liverpool.

Kopirati
Drag cursor here to close