Liga prvaka

Chelsea svladao Lille; Remi Villarreala i Juventusa

U prvim utakmicama osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na svom terenu svladao Lille 2:0, dok su Villarreal i Juventus u Španjolskoj remizirali 1:1.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2022. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je protiv aktualnog francuskog prvaka u vodstvo stigao u 8. minuti preko Kaija Havertza, a na 2:0 povisio je Christian Pulisic u 63. minuti.

Bila je ovo šesta uzastopna pobjeda europskog prvaka u svim natjecanjima čime se momčad Thomasa Tuchela učvrstila na trećem mjestu Premiershipa, napredovala u FA kupu, osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju, te načinila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Tuchelu su večer nažalost, pokvarile ozljede Matea Kovačića, koji izašao šepajući iz igre u 51. minuti, te Hakima Ziyecha koji je zamijenjen devet minuta kasnije. No, tek će se otkriti težina njihovih ozljeda.

Europski prvak je otvorio utakmicu bez Romelua Lukakua u početnom sastavu. "Bluesi" su započeli s napadačkom trojkom - Hakim Ziyech, Kai Havertz i Christian Pulisic. Od prve minute je zaigrao i Mateo Kovačić.

Uzvratni susret je 16. ožujka.

Juventus je preko Dušana Vlahovića poveo u 32. sekundi protiv Villarreala, ali gosti su došli do remija golom Danija Pareja u 66. minuti.

Najskuplji Srbin koji je dres Fiorentine zamijenio za dres "Stare dame" uspio je u prvom dodiru s loptom iz prvog napada na utakmici postići svoj prvi gol u debitantskom nastupu u Ligi prvaka. Pogodak je postigao u 32. sekundi susreta.

Vlahović (22 godine, 25 dana) je time postao drugi najmlađi igrač koji je zabio na svom debiju u Ligi prvaka za Juventus nakon Alessandra Del Piera (20 godina 308 dana).

Kada se pogleda u klupsku povijest, Srbin je igrač Juventusa kojem je trebalo najmanje vremena (32 sekunde) da postigne svoj prvi pogodak u Europskom kupu/Ligi prvaka, on je također prvi među Bianconerima koji je zabio na svom debiju otkad se igra ovakav oblik nokaut faze.

Vlahović (22 godine, 25 dana) je time postao drugi najmlađi igrač koji je zabio na svom debiju u Ligi prvaka za Juventus nakon Alessandra Del Piera (20 godina 308 dana).

Sutra su na rasporedu utakmica Benfica - Ajax te susret Atletico Madrida i Manchester Uniteda.

Kopirati
Drag cursor here to close