Igrač razornog udarca

Dževad Prekazi doživio moždani udar

Za Partizan je igrao do prosinca 1983. godine, kada, zbog sukoba s upravom kluba, prelazi u splitski Hajduk, što je bila svojevrsna senzacija u to vrijeme.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2023. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Beograda stiže informacija kako je legendarni igrač Partizana, Hajduka, Galatasaraya, Dževad Prekazi doživio moždani udar. Prekaziju je pozlilo u Brzeću, podno Kopaonika, gdje ima vikendicu,
te je hitno prebačen u Beograd. Iako je njegovo stanje stabilno, čini se kako će njegov oporavak trajati, što je donekle uobičajeno u ovakvim slučajevima.

Ljubitelji nogometa na ovim prostorima Prekazija pamte kao sjajnog igrača Partizana i Hajduka. Karijeru je počeo u Remontu iz rodne Kosovske Mitrovice, a u Partizan je došao kao osamnaestogodišnjak, 1975. godine. Za prvi tim je debitirao u finišu te šampionske sezone, a od naredne postaje i starter.

Za Partizan je igrao do prosinca 1983. godine, kada, zbog sukoba s upravom kluba, prelazi u splitski Hajduk, što je bila svojevrsna senzacija u to vrijeme. Mada, kako je trener Hajduka tada bio Ante Mladinić, kod kog je Prekazi odigrao svoje najbolje sezone u Partizanu, ovaj transfer i nije bio toliko iznenađenje. U Hajduku je proveo sezonu i pol.

S Hajdukom je osvojio Kup Jugoslavije, igrao polufinale Kupa UEFA protiv Tottenhama. Jedno vrijeme je igrao dvoranski nogomet u Americi a onda je na poziv Zorana Simovića otišao u Galatasaray. Tamo je postao legenda kluba, službeno je postao jedan od
četiri najbolja igrača u povijesti kluba. Navijači Galate posebno pamte gol koji je postigao protiv Monaca u revanš susretu četvrtfinala Kupa prvaka 1989. godine.

Video: Prekazi Galatasaray 
Kopirati
Drag cursor here to close