Gol iz kornera

VIDEO I Prije 39 godina, Baka Slišković i trenutak magije

Baka u krupnom kadru pored korner zastavice, lopta na prvoj stativi, očajni Ivković, pa onda još malo Bakinog trka po atletskoj stazi. Trenuci koji se ne zaboravljaju.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2023. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svibanj je tradicionalno mjesec kada nogometna sezona ulazi u svoju završnicu. Godinama prije, pa i nakon raspada Jugoslavije, u ovom periodu su se igrale utakmice završnice Kupa. Nekada jedna u finalu, nekada dvije. Te 1984. godine su se u finalu našli Hajduk i Crvena Zvezda. Na putu do finala Zvezda je eliminirala Prištinu 3:2, Dubočicu 1:0, Rijeku 4:1 te u polufinalu Dinamo iz Zagreba 2:1. S druge strane, Hajduk je svoj put prema finalu počeo u Mariboru (0:1), nastavio protiv Galenike (6:2), Sarajeva (0:4), dok je u polufinalu pao Metalac iz Siska.

Prva utakmica se igrala na Poljudu, Hajduk je bio u sastavu Simović - Vulić, Šušnjara, Čelić, Zo.Vujović, Šalov, Čop, Rožić, Jerolimov, Slišković, Zl. Vujović. Trener je bio Pero Nadoveza. S druge strane Gojko Zec je na teren poslao: Ivkovića - Šugara, Jovina, Elsnera, Miletovića - Jurišića, Šetića, Mrkelu, Nikolića, Milovanovića i Milka Đurovskog. Hajduk je poveo u 3. minuti. Golom za sva vremena, golom koji je obilježio ovo takmičenje, ligu, ova dva kluba.

Iako mu nije bio ni prvi ni zadnji u karijeri, ostalo je zapisano kako je Baka Slišković u trećoj minuti utakmice zabio iz kornera Tomislavu Ivkoviću. Baka u krupnom kadru pored korner zastavice, lopta na prvoj stativi, očajni Ivković, pa onda još malo Bakinog trka po atletskoj stazi. Trenuci koji se ne zaboravljaju.

Video: Hajduk - Crvena Zvezda 2:1

Mrkela jeste poravnao osam minuta kasnije, ali je trijumf Hajduka potvrdio Vulić tri minute prije kraja. Vulić koji tada još uvijek nije imao one svoje prepoznatljive brkove.

U revanšu 24. svibnja nije bilo golova pa je Hajduk osvojio Kup

Video: Crvena Zvezda - Hajduk 0:0 
Kopirati
Drag cursor here to close